La mulți ani jurnaliști! Mesajul premierului Nicolae Ciucă de Ziua Mondială a Libertății Presei

184
La mulți ani jurnaliști! Mesajul premierului Nicolae Ciucă de Ziua Mondială a Libertății Presei - lamultianijurnalistimesajulpremi-1651566226.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de Ziua Mondială a Libertății Presei, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a adresat un mesaj în care aduce în prim-plan rolul mass-media în corecta informare a publicului și pentru combaterea dezinformării. „Libertatea și pluralismul mass-media înseamnă garantarea libertății de exprimare și a liberului acces la informație, drepturi fundamentale ale oricărui cetățean într-o democrație consolidată și un stat de drept funcțional. Respectarea libertății de exprimare, a dreptului la opinie și la informare implică responsabilitatea tuturor instituțiilor statului și un efort coerent și susținut pentru a proteja drepturile garantate prin Constituția României.”


„A fi jurnalist înseamnă a fi în slujba adevărului și a interesului public. Am tot respectul pentru oamenii din această breaslă, care își fac munca profesionist, obiectiv și responsabil, mulți chiar în zone de conflict, expuși pericolelor, pentru ca cetățenii să fie la curent cu evoluțiile de interes public. Sunt calități pe care le-am apreciat întotdeauna și consider de neacceptat ca acestea să transforme jurnaliștii în ținta amenințărilor sau a unor atacuri.


Informarea publicului este vitală, mai ales în perioade cum a fost pandemia sau cum este contextul actual, creat de invazia rusă din Ucraina, mass-media având un rol crescând în acest sens, dar și o responsabilitate majoră în diseminarea echilibrată a informațiilor către publicul larg.”


Primul ministru își exprimă susținerea pentru jurnalismul independent și siguranța jurnaliștilor și adresează urarea: La mulți ani tuturor jurnaliștilor!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.467 secunde