Ziua Națională a României marcată de polițiști, alături de elevi

171
Ziua Națională a României marcată de polițiști, alături de elevi - 1decembrie-1480604481.jpg
Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, alături de polițiștii locali, au vizitat elevii Școlii Gimnaziale nr. 8, cu ocazia Zilei Naționale a Româ-niei. Evenimentul face parte dintr-o suită de activități, la nivel unitar, atât în spațiul public cât și în unitățile de învățământ din cadrul ISJ Constanța pentru ca mesajele să ajungă la un număr cât mai mare de beneficiari.

Obiectivul acestor acțiuni l-a reprezentat conștientizarea minorilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni. Cu această ocazie polițiștii constănțeni au continuat seria activităților care au ca scop informarea elevilor din ciclul primar și liceal, pentru a nu deveni victime ale unor delicte.

La finalul activității, polițiștii au putut vedea faptul că elevii au reușit să definească și să exemplifice termeni precum pericol, prevenire și să facă diferența între atitudinea neglijentă și cea preventivă, dar mai ales să știe cui să se adreseze în caz de pericol. Întru-cât evenimentele de prevenție au avut loc într-un cadru festiv, a fost făcută și o prezentare a Marii Uniri de către profesorii de istorie, s-a cântat imnul României, s-au jucat scenete de teatru privind evenimentul de la 1 Decembrie 1918, iar elevii au format tricolorul și drapelul românesc din cartoane colorate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5813 secunde