Astăzi și mâine, la Complexul Cleopatra din Mamaia

Cei mai buni șahiști se întrec la Cupa 1 Decembrie

254
Cei mai buni șahiști se întrec la Cupa 1 Decembrie - ceimaibuni-1480443755.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la ora 10, se dă startul celei de-a XX-a ediții a concursului de șah Cupa 1 Decembrie, competiție organizată de Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia, ce și-a câștigat de la an la an reputația, numărul jucătorilor ce au fost prezenți la prima ediție a ajuns să se tripleze la ultimele ediții. 


În primă fază, menirea Cupei 1 Decembrie a fost aceea de a da șansa micilor șahiști constănțeni de a-și demonstra calitățile strategice, însă, odată cu popularitatea câștigată și mărirea premiilor, a devenit o competiție internațională cu o participare numeroasă, mai ales din partea șahiștilor bulgari. 


Numeroși jucători de top ai Constanței au reușit de-a lungul timpului să-și adjudece victoria în acest concurs, printre care: Marele Maestru Internațional George Grigore, Maestrul Internațional Eduard Văleanu, Maeștrii FIDE Cicirone Spulber și Constantin Vasile, Maestrul Național Alexandru Kutnik și mulți alții. 


Invitat de onoare al evenimentului va fi primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, căruia organizatorii i-au pregătit și o frumoasă surpriză! 


Ultimele meciuri, urmate de festivitatea de premiere, vor avea loc chiar de Ziua Națională a României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0524 secunde