Sărbători de vis la Constanța. Mii de luminițe, brad uriaș în Parcul Tăbăcărie și cadouri speciale pentru toți copiii

5437
5

Articole de la același autor

Sărbătorile se anunță magice la Constanța. După ani de zile în care constănțenii au văzut doar în poze imagini feerice din alte orașe, cu luminițe și brazi uriași de Crăciun, a venit vremea să se bucure și ei de atmosfera de sărbătoare. 


Autoritățile locale și-au pus în minte să facă ce n-au făcut de multe ierni încoace și au împodobit orașul cu mii de beculețe, au pregătit diferite eve-nimente și serbări, au adus chiar și un brad ca-n povești. Iar cei mici vor primi cadouri consistente. Pe bulevardele, dar și pe străduțele din cartiere au fost deja montate instalațiile de lumini. În pre-mieră, anul acesta vor fi decorațiuni luminoase și pe stâlpii din zonele măr-ginașe, nu doar în centru. 


"Vor fi luminate și alte cartiere, unde nu au fost puse elemente în anii trecuți. Este vorba despre cartierul Compozitorilor, cu străzile Eduard Caudela, Titus Cergău, Iosif Ivanovici, Dinu Lipatti, Rapsodiei și Hariclea Darcle, cartierul Baba Novac, cu străzile Voievozilor, Scheia, A. D. Xenopol, Alexandridi, Horia Alexandrescu și Alexandru Ștefănescu. De asemenea, vom avea podoabe și pe o parte din străzile din cartierul Palazu Mare și din cartierul Km 5, pe Pandurului, A-murgului, Micșunelelor și Theodor Speranția. În ce privește strada Soveja și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, acestea vor fi mai bogate decât în anii trecuți, căci vor avea figurine și transversal, nu doar pe stâlpi. De asemenea, avem ornamente pe străzile Chiliei, Maramureș, Nicolae Iorga și Negru Vodă", explică Mihaela Pătruțoiu, din cadrul Primăriei Constanța.


Pe 1 Decembrie, se deschide Tărâmul Magic 


O parte din luminițe au fost aprinse încă de luni seară, pe 28 noiembrie, pe strada Soveja. Pe bulevardul Ferdinand, au fost aprinse marți seară, iar pe bulevardul Tomis va fi apăsat butonul de pornire pe 1 Decembrie. În celelalte cartiere, luminițele vor fi aprinse pe măsură ce se termină montarea lor, termenul final fiind 8 decembrie. 


Tărâmul Magic din Parcul Tăbăcărie se deschide și el pe 1 Decembrie. Acolo se află și bradul de Crăciun, de peste cinci metri. O ploaie de luminițe creează o atmosferă de basm și nu vor lipsi nici personajele magice. În atelierele lui Moș Crăciun, copiii vor fi antrenați în activități educative și artistice. Îi vor scrie scrisori Moșului, vor deveni bucătari, actori, dansatori, jurnaliști la Gazeta Moșului, vor învăța să deseneze, să se comporte potrivit Codului Bunelor Maniere, să scrie și să citească povești, să facă jucării și multe altele. 


"Tărâmul Magic se va închide pe 30 decembrie, când distracția se mută în Piața Ovidiu, unde va avea loc Reve-lionul. După alegeri, vor fi distribuite și cadourile pentru copii. Am preferat să așteptăm să treacă acest moment, pentru că este campanie electorală și să nu se interpreteze gestul, dar îi asigurăm pe copii că până la Crăciun își vor primi cadourile", a declarat primarul Decebal Făgădău.


Comentează știrea

europeanu
30 noiembrie 2016
Luminite

imi dau lacrimile cand vad ca iubitul nostru primar se gandeste si la muritorii de rand.Ce nu pot sa uit este ca e urmasul hotului mazare.Deci a furat si fura in continuare din banii orasului.Sigur !!! Iar la aroganteala e pe acelasi loc cu predecesorul hot.

Gheorghe
30 noiembrie 2016
Luminițe jucăușe

DECE se arunca banii NOSTRII din taxe si impozite ? Cu ce ne încălzește ? Miroase a campanie electorală de la 15 km , precum miroase ursul polar un cadavru in plina iarna . Încetați odata cu prostiile pe banii NOSTRII!

Mihai
1 decembrie 2016
An de an suntem uitati

Pe bulevardul IC Bratianu , bulevardul de inbtrare in Constanta , an de an suntem uitati, noi nu platim la fel taxe si impozite?

Popescu
1 decembrie 2016
Domnului Primar

In fiecare an, intre OMV si vapor, pe b-dul Tomis, nu se monteaza luminite. Intre B-dul Tomis si B-dulLlapusneanu pe Aurel Vlaicu nu exista nici o instalatie de lumini De ce se face discriminare , domnule Primar? Mazare si-a batut joc de noi dar si domnia voastra... ...?

Cartier
1 decembrie 2016
Compozitori

Luminati si strada Alexandru Bogza din Cartierul Compozitori ca sa se vada gropile si noroaiele ca sa nu cadem in ele cand venim acasa!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7094 secunde