Ziua Porților Deschise la Penitenciarul Poarta Albă

5441
În fiecare an, la 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătorește „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar.

Cu această ocazie, vineri, 6 iulie, Penitenciarul Constanța-Poarta Albă a organizat o serie de activități la care au fost invitați să participe membrii familiilor angajațilordin cadrul unității, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, reprezentanți ai instituțiilor de ordine publică și siguranță națională, ai instituțiilor de cultură, magistrați, furnizori de servicii și colaboratori care de-a lungul timpului au facilitat și sprijinit demersurile de reintegrare socială derulate de către specialiștii noștri.

Vizitatorii au fost întâmpinaţi de comisar de poliție penitenciară Claudia Loredana Axinte - director adjunct reintegrare socială, comisar de poliție penitenciară Marius Cernat, director adjunct economico-administrativ, purtătorul de cuvânt al instituției, subcomisar de poliție penitenciară Nicoleta Bărăitaru, comisar șef de poliție penitenciară Florin Leonte, șef Secție Exterioară Valu lui Traian.

Pe parcursul vizitei, participanții au putut viziona o scurtă prezentare a Penitenciarului Constanța- Poarta Albă și a Secției Exterioare Valu lui Traian, în incinta clubului destinat activătăților de reintegrare socială, spațiul în care se derulează cursul de formare profesională pentru ocupația de sudor, parte a programului „Imbunătățirea serviciilor corecționale din România, prin implementarea principiului normalității 4NORM-ality”. Ulterior, aceştia au urmat un traseu prestabilit, însoţiţi fiind de cadre ale penitenciarului, care le-au oferit informaţii şi le-au prezentat mai multe obiective relevante pentru mediul privativ de libertate. Invitaţii au avut posibilitatea de a vizita o secție de deținere modernizată recent în cadrul proiectului „îmbunătățirea serviciilor corecționale din România, prin implementarea principiului normalității 4NORM-ality”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, Program Justiție . A urmat vizita la capela unității, la bibliotecă, terenuri de sport, și la o secție de deținere, nepopulată, aflată în stadiu final al unui amplu proces de reabilitare.

„Această activitate s-a derulat în scopul asigurării transparenţei şi deschiderii sistemului penitenciar românesc faţă de societatea civilă, îmbunătăţirii imaginii şi a percepţiei opiniei publice cu privire la rolul şi locul lucrătorului de penitenciar în societate şi este întreprinsă în cadrul proiectului Zilele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, au transmis reprezentanții unității de detenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6217 secunde