Totu-i pe dos...

830
Totu-i pe dos... - ea6511cd2e56cca3ca37fbd73ddc1594.jpg
Vom demonta astăzi un mit, și anume că Făt-Frumos nu mai este personajul pozitiv din basmele românești, iar Zmeul un ticălos fără pereche. Pentru asta, e nevoie de un mic profil psihologic, adevărat, al celor mai importante personaje din basmele românești.

Împăratul
E un moș senil și complet incompetent. Singurul merit că a ajuns împărat e că a fost primul născut. Nu e în stare să aibă grijă de fii-sa, prin urmare mă întreb cum mama dracului ar putea avea grijă de ditai împărăția. Nevastă-sa lipseste din peisaj, e subînțeles moartă și l-a lăsat cu trei fete, care sigur nu-s ale lui, fiindcă moșul are vreo 70 de ani și aia mică în jur de șaișpe. Deși e înconjurat de viziri, dregători, sfătuitori, când e să ia vreo decizie îți vine să-l iei la palme: primul individ care-i aduce fata înapoi o primește de nevastă și mai ia și jumătate de împărăție. Strămoșul său, care a întemeiat dinastia, se răsucește în mormânt.

Fata cea mare și fata cea mijlocie
Sunt niște strâmbăciuni nasoale, plate și complexate, care-și urăsc sora mai mică pentru că e mignonă, are fund, sâni, e în centrul atenției și e aia răpită, ba se mai și mărită înaintea lor. Sunt atât de jenante, că nici un zmeu nu le vrea.

Fata cea mică
E aia răsfățată, bunăciunea învățată să i se facă toate poftele. Mai e și stricată de mică. Nici nu vreau să vorbesc mai mult despre ea, că mă enervez.

Zmeul
E un tip hotărât, energic și forțos. Probabil are un nas cât toate zilele, umblă neras, e păros și are palmele tăbăcite. Asta ce ne spune? Că e un om care muncește! A tras din greu ca să ajungă unde e - a ucis, a luptat, a umblat, a jefuit, s-a preocupat de cariera lui! Așa merg lucrurile pe tărâmul celălalt, acolo nu-ți dă nimeni un castel că te cheamă Împăratul-nu-știu-cum. E sigur că Zmeul și-a clădit palatul cu mâinile lui. Bine, o mai fi avut niște muncitori pe care i-a mâncat după aia, dar sunt convins că a stat cu ei acolo, pe capul lor, să vadă cum pun ăia marmura în baie, să nu-l tragă-n piept. Și mi se pare normal să-i mănânce la sfârșit, știm cu toții cum sunt muncitorii. Mai știm că are o moșie imensă, populată cu tot felul de jivine ticăloase. Chiar credeți că e ușor de administrat așa ceva, să-i ții în frâu pe toți ăia?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Aprilie 2011
Stire din Fun : Dulapul cu figuri
Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Fun : Cea mai sexy cură de slăbire
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Fun : Balada lui Mihai Viteazul (parodie)
Vineri, 01 Aprilie 2011
Stire din Fun : Bec cu sponsori aveți?
Joi, 31 Martie 2011
Stire din Fun : Maimuța revoltată
Miercuri, 30 Martie 2011
Stire din Fun : Vorba aia rușinoasă…
Marţi, 29 Martie 2011
Stire din Fun : Asta da nevastă deșteaptă!!
Vineri, 25 Martie 2011
Stire din Fun : Barele cu icre de la perdele...
Joi, 24 Martie 2011
Stire din Fun : La agățat gagici pe chat (2)
Pagina a fost generata in 0.885 secunde