Diferențe de vârstă între parteneri: cum să le gestionezi corect!

281
Diferențe de vârstă între parteneri: cum să le gestionezi corect! - diferentedevarsta-1396363606.jpg
Deseori, întâlnim cupluri în care diferențele de vârstă sunt semnificative și deși de cele mai multe ori bărbatul este cel care deține supremația maturității, nu sunt deloc rare cazurile în care partenera este mai mare.


Încă o dată reiterez faptul că orice relație este în primul rând răspunsul nevoilor partenerilor. Dar înainte de a continua această idee aș vrea să ne punem o întrebare: ce înseamnă diferențe mari de vârstă?


Diferențele mari de vârstă nu sunt neapărat o contraindicație pentru formarea unui cuplu sau familii. Dar este foarte important ca partenerii să înțeleagă ce nevoi individuale i-au mânat spre alegerile respective. Dacă spunem "doar iubirea" nu mințim neapărat, dar putem eluda cauze care,  înțelese, nu vor fi o piedică ci mai degrabă un liant pentru viitorul relației respective.


De altfel, acest tip de privire introspectivă asupra nevoilor noastre și ale celuilalt sunt recomandabile în toate relațiile, indiferent de "vârsta" acesteia. Și care ar putea fi nevoile? Păi nevoia de securitate, de îngrijire, nevoia de a împărtăși sau de a prezerva, nevoia de a procrea, nevoia de intimitate, nevoia de a ne repara pe noi sau ceilalți... etc.


Nu voi trece în revistă nenumăratele motive care fac ca un bărbat mai mare cu douăzeci de ani decât partenera să decidă că dorește să-și petreacă restul vieții împreună, să construiască o familie, etc. Nu este treaba noastră și ar semăna cu uitatul pe gaura cheii, dar putem să conturăm câteva dificultăți sau asperități ce ar putea apărea cu trecerea timpului și mai ales cu trecerea senzației euforice specifice oricărui început. (sursa:www.csid.ro)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Aprilie 2014
Stire din Life and Style : Sex intens de prima dată? Află cum!
Marţi, 01 Aprilie 2014
Stire din Life and Style : Scapă de gelozie în patru pași!
Luni, 31 Martie 2014
Stire din Life and Style : Ce îi incită pe bărbați
Pagina a fost generata in 0.4788 secunde