Anamaria Marinca, președintele juriului Festivalului Internațional de Film de la Iași

588
Anamaria Marinca, președintele juriului Festivalului Internațional de Film de la Iași - aefa7025bcfe229ea24ac03fc9035a56.jpg
Actrița Anamaria Marinca va prezida juriul competiției de lung metraj în cadrul Iași Internațional Film Festival (IIFF), eveniment care se va desfășura în perioada 25 septembrie - 3 octombrie.
Alături de Anamaria Marinca, din juriu mai fac parte jurnalistul Stjepan Hundic, directorul de imagine Marius Panduru și regizorii Andreea Vălean și Oliver Paulus.
La competiția de documentar, juriul este prezidat de regizorul turc Necati Sonmez, iar membrii acestuia sunt directorul RADEF România Film, Marius Iurașcu și regizorul Laurențiu Damian.
Potrivit organizatorilor IIFF, la secțiunile destinate filmelor de animație și a celor de scurt metraj, președintele juriului este regizorul și producătorul Cătălin Saizescu. Regizorul lungmetrajului "Milionari de Week-end" îi va avea alături pe criticul de film Mihai Chirilov și Alessandro Battaglini, coordo-natorul secțiunii de scurt metraj a Festivalului Internațional de Film de la Leeds.
Prima ediție a IIFF prezintă 11 filme de debut în competiția de lung metraj ficțiune, din care trei românești. Restul filmelor sunt producții din Statele Unite, Mexic, Franța, Suedia, Canada, Germania și Marea Britanie.
Festivalul de la Iași se desfășoară în perioada 25 septembrie - 3 octombrie și este organizat de Asociația Română de Film Independent și Primăria Municipiului Iași, în parteneriat financiar și cultural cu Centrul Național al Cinematografiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 17 Septembrie 2009
Stire din Monden : Top Gear filmează în România!
Miercuri, 16 Septembrie 2009
Stire din Monden : Patrick Swayze a pierdut lupta cu cancerul
Pagina a fost generata in 2.2041 secunde