Prințul Harry vrea să fie pilot de elicopter

229
Prințul Harry al Marii Britanii a hotărât să urmeze modelul fratelui său și să se pregătească pentru a deveni pilot de elicopter, a anunțat luni familia regală.
Harry, în vârstă de 24 de ani, nepotul reginei Elizabeth a II-a și al treilea în ordinea succesiunii la tron, s-a înscris voluntar în Army Air Corps (AAC). Și fratele lui Harry, prințul William, a anunțat în urmă cu o lună că se va antrena pentru a deveni pilot de elicoptere Sea King, în forțele de cercetare și salvare din cadrul Aviației britanice.
"Prințul Harry a hotărât să se alăture AAC în acest moment, pentru că și-a îndeplinit datoria ca lider al trupelor Regimentului de Cavalerie de la Windsor", se anunță într-un comunicat semnat Clarence House, reședința tatălui său, prințul Charles. "Această decizie este des-tul de obișnuită în rândul tinerilor ofițeri aflați în acest moment al carierei lor militare", potrivit documentului.
Harry, în prezent locotenent, va participa la un proces de selecție luna viitoare pentru a deveni pilot operațional. Dacă va fi admis, prințul, care a trecut deja un test inițial de aptitudini pentru piloți, va începe în luna ianuarie pregătirea, după care va fi detașat într-un regiment AAC.
Harry a participat în linia întâi în războiul din Afganistan, la începutul acestui an, dar a fost trimis acasă 10 săptămâni mai târziu, în urma unei scurgeri de informații în presă. Harry a mers în secret în provincia Helmand din sudul Afganistanului, la mijlocul lunii decembrie 2007, unde a fost controlor de trafic aerian.
După ce s-a întors din Afganistan, Harry a declarat că dorește să se întoarcă în prima linie, însă liderii militari l-au avertizat că ar putea provoca probleme de securitate. Prințul a fost dezamăgit și chiar a luat în considerare posibilitatea de a părăsi armata după ce nu a mai fost trimis în ultimul moment în Irak, anul trecut, din cauza securității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0882 secunde