23 de milioane de euro pentru sistemul de gestiune și monitorizare a județului Constanța

451
Consiliul Județean Constanța a aprobat în acest week-end un proiect de hotărâre privind realizarea unui Sistem de gestiune și monitorizare a teritoriului județului Constanța. Este vorba despre proiectarea și implementarea unui sistem unitar de achiziție, gestiune, actualizare, transmitere și exploatare a datelor geografice și cadastrale, în vederea eliminării unor deficiențe la nivelul teritoriului județului. Sistemul se va baza pe două componente: cadastrul general pe întreg teritoriul județului Constanța și harta geografică generală a teritoriului.
Potrivit inițiativei, proiectele cuprinse în sistemul de gestiune și monitorizare se vor finanța, după caz, din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, Bugetul de Stat, Bugetul Local, Bugetul Județean și/sau din alte surse publice, private sau mixte.
Așa cum se arată în expunerea de motive, toate planurile și proiectele de dezvoltare și investiții necesită reprezentări corecte și actuale ale caracteristicilor teritoriului implicat (harta generală), precum și cunoașterea exactă a situației proprietății și servituților terenurilor respective (cadastru funciar).
Pentru că în momentul de față nu este realizată evidența cadastrală a tuturor terenurilor care compun teritoriul județului Constanța, CJC a propus înființarea acestui sistem.
Investiția se ridică la 22.719.123 de euro (95.420.317 de lei), sume cu TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8796 secunde