ACL Constanța a sesizat BEJ în privința unor nereguli

402
ACL Constanța a sesizat BEJ în privința unor nereguli - aclconstantaasesizat2-1416175012.jpg

Articole de la același autor

Procesul electoral din Constanța nu a fost lipsit de incidente, Alianța Creștin Liberală Constanța fiind cea care a semnalat mai multe nereguli. Drept urmare, reprezentanții ACL Constanța au depus, ieri, mai multe contestații la Biroul Electoral Județean Constanța. 


Astfel, ei au reclamat că, în orașul Năvodari, pe ecranul digital amplasat la intersecția străzilor Constanței cu Albinelor, erau difuzate clipuri electorale ale candidatului PSD Victor Ponta, după încheierea campaniei electorale. Acest fapt contravine prevederilor art. 41, alin. 11 din Legea 370/2004, care specifică faptul că, "după încheierea campaniei electorale, se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum și prin intermediul unor vehicule special amenajate". 


În susținerea contestației, ACL Constanța a depus la BEJ fotografii și o filmare video cu panoul digital pe care se difuza clipul electoral după încheierea campaniei electorale. Cea de-a doua contestație a ACL Constanța se referă la o situație petrecută în Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța. "Printr-o sesizare telefonică, un pacient internat în instituția medicală a informat că mai multe asistente au colectat cărțile și buletinele de identitate ale persoanelor internate în vederea votării în numele acestora la urna mobilă", se spune în contestația formulată de ACL Constanța. Față de cele sesizate, ACL Constanța a solicitat Biroului Electoral Județean luarea de măsuri urgente în vederea împiedicării fraudării votului. 


O altă plângere depusă la BEJ a vizat influențarea votului și continuarea campaniei electorale dincolo de limitele stabilite de lege în localitatea Năvodari. În acest sens, în contestație se spune că aleșii județeni ai PSD, Nicu Tudor și Radu Pîndici, au stat la intrarea în secțiile de votare 309, 310, 311 și 312 influențând alegătorii. 


O altă contestație se referă la identificarea în trafic a unui autocar care, deși avea afișat ruta Năvodari - Mihai Viteazu, transporta persoane către municipiul Constanța. Sesizarea ACL a fost depusă ca urmare a unor informații primite la sediu privind posibilitatea existenței unor fraude electorale prin vot multiplu. 


Totodată, ACL a depus o contestație la BEJ Constanța prin care a sesizat situații de turism electoral în localitatea Cuza Vodă. Aceste situații au fost identificate în proximitatea secțiilor de votare nr. 424 și nr. 425, respectiv în curtea școlii din localitate, prin prezența unor microbuze cu numerele de înmatriculare: B-6340-PK, BV-12-PRR, CC-7931-PB.


Alianța Creștin Liberală Constanța a anexat fotografii ale vehiculelor utilizate pentru a aduce votanți la secțiile de votare și a solicitat BEJ Constanța să depună demersuri urgente pentru verificarea celor sesizate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Demisii în PSD Constanța
Pagina a fost generata in 0.4689 secunde