Adio, taxă de barieră în stațiunea Mamaia!

919
Adio, taxă de barieră în stațiunea Mamaia! - af9c8febe554414f63f72734f39876ef.jpg
Turiștii care vor veni în Mamaia în acest sezon estival și anul viitor vor avea mai mulți bani pentru distracție, deoarece nu vor mai fi obligați să achite controversata taxă de acces în stațiune. Consilierii locali au decis, ieri, într-o ședință extraordinară, suspendarea acesteia.

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a afirmat, după ședința Consiliului Local, că măsura a fost luată deoarece primăria nu mai are suficienți angajați pentru a se ocupa de barierele din Mamaia. El a mai adăugat că, dacă ar fi fost angajată o firmă să colecteze taxa de acces în stațiune, atunci aceasta ar fi luat trei sferturi din suma încasată.
"Având în vedere că nu mai putem colecta această taxă cu angajații primăriei, pentru că am fost obligați să facem restructurări, nu puteam să colectăm această taxă decât cu o firmă din exterior. Or, având în vedere că nu am mai majorat această taxă de patru ani și nici nu aveam de gând să o majorăm, costurile colectării acestei taxe erau de aproximativ trei sferturi din valoarea ei. Ca atare, nu se mai justifică. Astfel, fie creșteam prețul, fie o scoteam de tot și am apreciat că în condițiile în care oricum turismul merge prost, e mai bine să o scoatem până când și-o mai reveni țărișoara asta", a explicat Radu Mazăre.
El a precizat că banii colectați de primărie din taxa de barieră erau folosiți pentru organizarea de evenimente în stațiunea Mamaia.
"Banii pe care îi luam din taxe îi foloseam în tot ceea ce face primăria în stațiunea Mamaia, în special în evenimente, cursele de Formula 1 de bărci, spectacolele pe care le dădeam gratuit pentru turiști, spectacolele de curse de avioane. Așadar, turiștii nu vor mai avea astfel de spectacole", a mai spus Mazăre.
Concret, consilierii locali au decis ca această taxă să fie suspendată atât în vara acestui an, cât și pentru cea de anul viitor.
***
Controversata taxă de acces în stațiunea Mamaia a fost introdusă în 2003 și a funcționat până în 2005.
Prefectura Constanța a atacat în contencios-administrativ taxa respectivă, iar instanța a anulat-o în 2006, an în care turiștii au putut intra în stațiune fără să plătească. Apoi, primarul Radu Mazăre a făcut recurs la decizia instanței, iar în anul 2007, a câștigat procesul și a reintrodus taxa de acces în Mamaia în 2008, aceas-ta funcționând până în 2010, inclusiv.
Valoarea taxei nu mai fusese modificată în ultimii patru ani. Astfel, fiecare intrare în stațiune costa trei lei, un abonament pentru 24 de ore - patru lei, unul pentru șapte zile - 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival, abonamentul ajungea la 250 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Mai 2011
Stire din Economie : Poftiți la Tinimtex!
Pagina a fost generata in 0.7393 secunde