Administraţia din Mangalia a lansat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară „Farul”

186
Administraţia din Mangalia a lansat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară „Farul” - mangaliagradinavara-1614713844.jpg
Primăria Municipiului Mangalia a organizat, recent, la sediul Clubului Nautic „Callatis”, evenimentul de lansare a proiectului de modernizare a Grădinii de Vară „Farul”, cu fonduri UE, nerambursabile.

Proiectul a fost depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, încă din anul 2018 și are o valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro.

Conform documentației tehnice, obiectivul de investiții include ample lucrări de reabilitare a spațiului cultural, care va fi redat publicului pentru evenimente în aer liber.

Intervențiile vizează scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor, care vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Scaunele pentru spectatori vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi acoperite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii. Pe amplasamentul locației, se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural–educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminat ambiental.

„După mai mulți ani, în care Grădina de Vară Farul s-a aflat în patrimoniul altei instituții devenind nefuncțională, am reușit să atragem fonduri europene pentru a fi redată publicului pentru evenimente în aer liber. În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Va fi refăcută trama stradală, dar și trotuarele, pentru fluidizarea circulației rutiere și pietonale”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu. Alături de acest proiect, Primăria Mangalia a lansat, în cursul lunii februarie, un alt proiect european privind înființarea unei baze sportive cu bazine de înot și terenuri de sport multifuncționale, destinată elevilor și tinerilor sportivi ai orașului.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4757 secunde