Administrația locală a luat măsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Vârstnici

490
Administrația locală a luat măsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Vârstnici - masurisporite-1635085493.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din Constanţa au introdus măsuri sporite de siguranţă la Căminul pentru persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul primăriei.

„Pentru că beneficiarii Căminului reprezintă o categorie vulnerabilă din cauza afecțiunilor cronice pe care le prezintă și a imunității scăzute a organismului, zilele acestea, au fost achiziționate 13 echipamente de decontaminare a aerului, care oferă beneficii antimicrobiene și antivirale, fără a afecta organismul uman și fără întreruperea activității din instituție. Aceste echipamente se alătură celor patru lămpi UV bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete care existau deja în cămin. De asemenea, au fost achiziționate 10 aparate concentratoare de oxigen”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

În acest context, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate permanent cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Zilnic se efectuează triajul epidemiologic al beneficiarilor și angajaților, iar seniorii sunt supravegheați medical în permanență.

Pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2, s-a efectuat testarea personalului și a beneficiarilor. De asemenea, la nivelul căminului s-a amenajat un centru de vaccinare anti-COVID, pentru seniori și angajați, fiind imunizați aproximativ 80% dintre beneficiari și 75% din angajați.

„Personalul respectă cu strictețe măsurile de igienă și, în acest sens, s-au achiziționat materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente de protecție pentru diminuarea riscului de infecție. Dacă totuși există cazuri de persoane confirmate pozitiv, a fost identificat și operaționalizat un spațiu destinat exclusiv izolării celor asimptomatici sau cu formă ușoară de boală, inclusiv cu cameră de dezechipare. De asemenea, a fost amenajat un spațiu destinat exclusiv carantinării contacților direcți ai beneficiarilor confirmați cu infecție COVID – 19, inclusiv cu cameră de dezechipare”, mai precizează reprezentantul Primăriei Constanţa. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1052 secunde