Adrian Câciu confirmă că pensiile nu vor creşte cu 15%

91
Adrian Câciu confirmă că pensiile nu vor creşte cu 15% - caciuconfirma-1668615646.jpg
Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a confirmat miercuri, după şedinţa de guvern, că punctul de pensie nu creşte cu 15%, ci valoarea este pentru întregul pachet de sprijin, care cuprinde şi acele ajutoare acordate pensionarilor.


„Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii, până acum decizia era luată. Trebuie să înţelegeţi un singur lucru, pensiile se plătesc din veniturile din contribuţii, evident că există şi un deficit la fondul de pensii. România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv de către strămoşii acestui guvern, România este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii, dar cu toate acestea, face toate eforturile să îi ajute. 


Noi trebuie să ajutăm pensionarii, nu că îi ajutăm, este dreptul lor de a fi ajutaţi în faţa erodării puterii de cumpărare, dar trebuie să ţinem cont şi de indicatorii macroeconomici pe care îi comportă deficitul la fondul de pensii, pentru că nu poţi să creşti deficitul la fondul de pensii, pentru că, dacă îl creşti, ai un răspuns de dat la Comisia Europeană care nu cred că poate fi unul pozitiv în condiţiile în care alcineva ne-a introdus în procedută de deficit excesiv”, a declarat Adrian Câciu.Pagina a fost generata in 0.6701 secunde