PROTESTE ALE PENSIONARILOR, LA CONSTANŢA! Oamenii sunt copleşiţi de facturi şi preţuri, şi cer măririle promise

513
2
PROTESTE ALE PENSIONARILOR, LA CONSTANŢA! Oamenii sunt copleşiţi de facturi şi preţuri, şi cer măririle promise - img20221013wa0015-1665648273.jpg

Articole de la același autor

În aceste momente, are loc un protest organizat de Uniunea Județeană a Pensionarilor. Evenimentul a început la ora 10.00, în fața Prefecturii Constanța. Oamenii solicită pensii mai mari, în contextul în care facturile, medicamentele şi preţurile crescute îi lasă fără niciun leu în portofel.  De asemenea, unii dintre pensionari cer şi recalcularea pensiilor, fiind nemulţumiţi de faptul că, după zeci de ani de muncă, aceştia primesc puţin peste 1000 lei.


xxx



Reamintim că Federaţiile Naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari au organizat, marţi, la Guvern, dar şi la sediile tuturor prefecturilor din ţară, proteste prin care solicită respectarea obligaţiei constituţională de a creşte nivelul de trai prin creşterea pensiilor.

Pe lista cerinţelor protestatarilor se află: creşterea cu 26% a pensiilor începând cu luna noiembrie a acestui an, majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei, măsuri de sustenabilitate a bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2023 aprobat de Parlament sau modificarea actului normativ privind transferul contribuţiilor de asigurări sociale la administratorii privaţi, astfel încât pentru anul viitor să nu se prevadă nicio sumă, estimându-se astfel 12 miliarde de lei care vor rămâne la bugetul de asigurări sociale pentru creşterea pensiilor. 


Comentează știrea

Cu Multumire Stat Roman
13 octombrie 2022
Principiul lui Ghita pe Axa Finala

Ghita cind imbatrineste pune paie si da-i cu arzatorul. Ref: rima la (ghita,arzator)

Pagina a fost generata in 0.5968 secunde