Toți pensionarii din România sunt vizați de noi schimbări majore: Ce se întâmplă cu pensiile

426
Toți pensionarii din România sunt vizați de noi schimbări majore: Ce se întâmplă cu pensiile - pensie-1665913259.jpg

Articole de la același autor

Vești noi pentru milioane de pensionari români! Un important membru al Guvernului Ciucă a făcut un anunț de zile mari. Acesta a făcut dezvăluiri despre cele mai fierbinți subiecte ale momentului.


Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre ce se întâmplă cu recalcularea celor aproape 5 milioane de pensii.

Statul român trebuie să aplice acest angajament din PNRR până în luna aprilie a anului viitor, care vizează reforma sistemului public de pensii, potrivit Bugetul.ro

„Am avut discuţii foarte multe cu experţii Băncii Mondiale, care au apreciat în esenţă legea 127 şi mai ales formula de calcul, care rezolvă inechităţile. Plecăm de la acea formulă de calcul. Din analiză sunt câteva comentarii asupra unor prevederi din legea 127 şi lucrăm acum pentru îndreptarea lor. Dar în esenţă, aşa cum am spus noi cei de la PSD atunci când am acceptat să intrăm la guvernare, baza de plecare este legea 127. (…) Pe parcursul derulării acestei reforme şi acestui contract de asistenţă tehnică vă asigur că partenerii sociali vor fi parte în această discuţie”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi


Cum se va face recalcularea pensiilor în 2023

În primul rând vor fi recalculate cele aproximativ 5 milioane de pensii. Urmează să vedem şi pe ce formulă se va face această recalculare. Sunt voci în Ministerul Muncii care susţin ca în calcul să fie introdus şi acordul global, sporurile şi primele primite de angajaţi. Asta înseamnă automat că pensia va fi mult mai mare după această recalculare.

În acelaşi timp se doreşte a fi făcută o diferenţiere clară între pensia socială şi pensia contributivă pentru cei care au avut salarii mici. De exemplu, persoanele care au muncit peste 15 ani şi au contribuit la sistemul de pensii să primească o bonificaţie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5755 secunde