Adrian Câciu dă alerta: "România e amenințată de criza economică"

104
Adrian Câciu dă alerta:
În contextul în care Consiliul Fiscal a apreciat, la veniturile bugetare, o probabilă manifestare a unui gol de venituri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a fost întrebat dacă există probabilitatea să vină o criză în România.

„Situația este complicată încă de la preluarea mandatului actualului guvern. Era complicată și înainte, a devenit mai complicată, mai ales din februarie, când a apărut și conflictul din Ucraina. Sunt tot felul de presiuni. Putem să le numim crize plecând de la energie până la combustibil, alimente, situații și întreruperi de lanțuri de aprovizionare, o serie de incertitudini”, a răspuns ministrul.


„Deci nu suntem într-o oază în care suntem feriți de riscurile apariției unor elemente de presiune de exemplu recesioniste, dar ele au fost sau sunt anticipatele pas cu pas pentru că trebuie să te uiți cum funcționează anumiți indicatori proxy - de exemplu, producția industrială este în scădere. Asta îți arată că vei avea o dificultate cel puțin pe trimestrele 3 și 4 și trebuie să iei niște măsuri, să revigorezi acea acea zonă, astfel încât pierderile de context sau de conjunctură să nu se resimtă în efectele orizontale”, a adăugat Câciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3918 secunde