Adrian Năstase îl dă în judecată pe Klaus Iohannis după ce i-a retras decorația

240
Adrian Năstase îl dă în judecată pe Klaus Iohannis după ce i-a retras decorația - adriannstase-1578056335.jpg
Adrian Năstase a anunțat joi seară că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, după ce acesta i-a retras decorația.


Fostul premier a afirmat că a făcut deja o plângere prealabilă împotriva președintelui și a catalogat "meschin" gestul de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale.


"Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordarea sau retragerea decorațiilor. A te raporta la ce s-a întâmplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta încheiem un capitol care mă deranjează", a declarat Năstase la un post tv, după cum arată pe blogul personal.


Președintele Klaus Iohannis a retras pe 11 decembrie decorațiile acordate unor personalități care au fost condamnate penal.


Șeful statului a semnat decretele de retragere a acestor distincții pentru fostul premier Adrian Năstase, fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, fostul europarlamentar Adrian Severin, dar și în cazul lui Dan Voiculescu, Emilian Cutean și Gheorghe Mencinicopschi.


Decizia a fost luată după ce Adrian Năstase, condamnat pentru corupție, a fost invitat la recepția de la Palatul Cotroceni, dedicată Zilei Naționale. Năstase a fost decorat în 2002, când era premier, de președintele de atunci, Ion Iliescu.


Năstase a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce". Pe lista celor cărora li s-au retras decorațiile nu apar însă și sportivii Ilie Năstase și Gică Popescu.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde