Alegerea primarilor din două tururi de scrutin, pe lista de priorități a PMP

167
Alegerea primarilor din două tururi  de scrutin, pe lista de priorități a PMP - pmpstrangeresemnaturicopy-1521132821.jpg
Deputatul PMP Marius Pașcan a anunțat, ieri, că partidul din care face parte va demara o campanie națională de strângere a unui milion de semnături pentru susținerea inițiativei privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin. În contextul în care nu va reuși să promoveze nici de această dată pe cale legislativă inițiativa respectivă, PMP îi va cere președintelui organizarea unui referendum.

"Pornim această campanie la nivelul României, încercăm să strângem cât mai multe semnături de la populație, vor fi înaintate președintelui și vom solicita președintelui - dacă va fi cazul și nu vom reuși pe cale legislativă să promovăm o lege de alegere a primarilor și președinților de consilii județene în două tururi - să promoveze un referendum național pe această temă. Cred că cetățenii au dreptul să aibă un punct de vedere cum să își aleagă primarul, pentru că cel mai mare interes este pe alegerile locale. Am încercat să impunem acest lucru legislativ, a fost respins dar l-am redepus. Se pare că nu se dorește câtă vreme majoritatea primarilor și președinților consiliilor județene sunt ai PSD și atunci nu au niciun interes să susțină acest proiect legislativ", a declarat Marius Pașcan, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.088 secunde