Alegeri prezidențiale 2019. Câți cetățeni s-au înregistrat până acum

178
Alegeri prezidențiale 2019. Câți cetățeni s-au înregistrat până acum - prezidentiale-1565356788.jpg
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, vineri, că numărul persoanelor din străinătate care s-au înregistrat pe platforma www.votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezideniale a depășit 10.000. Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, spune că numărul nu este "satisfăcător", în condițiile în care sunt peste cinci milioane de români în străinătate. "M-aș fi așteptat ca cel puțin cei 400.000 care au votat la alegerile europarlamentare să se înregistreze", a spus Constantin-Florin Mitulețu-Buică.


Conducerea AEP a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, ultimele date despre pregătirea pentru alegerile prezidențiale.

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu- Buică, a precizat că în prezent sunt pregătite Hotărârile de Guvern și deciziile AEP cu privire la procesul organizatoric, calendarul de acțiuni și deciziile privind cheltuielile.

"Încă strângem informații de la ministere și așteptăm rectificarea bugetară cu privire la sumele pe care putem să le cheltuim", a spus președintele AEP, care a precizat, însă, că întârzierea rectificării bugetare nu afectează pregătirea alegerilor.

Constantin-Florin Mitulețu- Buică a precizat că numărul persoanelor care s-au preînregistrat pe platforma www.votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezideniale a depășit 10.000.

"Noi promovăm votul prin corespondență (...) care este una dintre măsurile de vot la distanță care au avut un rezultat foarte bun în 2016", a mai spus președintele AEP, care a explicat că 5.300 de persoane au solicitat să voteze în secții de votare.

Mitulețu- Buică a explicat că un vot prin corespondență costă 25 de euro, în timp ce unul la secția de votare costă 50 de euro.

Președintele AEP spune că numărul celor înscriși pentru a vota nu este "satisfăcător".

"Nu este satisfăcător când avem informații că sunt cinci milioane de cetățeni în afară. (...) M-aș fi așteptat ca cel puțin cei 400.000 care au votat la alegerile europarlamentare să se înregistreze", a mai spus Constantin-Florin Mitulețu-Buică, care i-a îndemnat pe românii din afara țării să se înregistreze, în caz contrar statul neputând să le garanteze dreptul la vot.

Întregistrarea se poate face până în 11 septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0568 secunde