Aleşii locali din Constanţa vor stabili preţurile energiei termice. Se va decide şi vânzarea unor terenuri din oraş

3996
Aleşii locali din Constanţa vor stabili preţurile energiei termice. Se va decide şi vânzarea unor terenuri din oraş - fond-sedinta-cl-ordinara-1684663036.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară pentru vineri, 26 mai, cu începere de la ora 12:00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 36 de proiecte care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Bugetul municipiului Constanţa primează întotdeauna, astfel că pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind rectificarea acestuia pe anul 2023. Aşa cum s-a mai întâmplat şi în cazul altor şedinţe, consilierii locali îşi vor îndrepta atenţia şi către elevii din municipiul Constanţa şi vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor aferente anului şcolar 2022-2023 pentru elevii din învăţământul preuniversitar, cu modificările şi completările ulterioare.

Taxele sunt foarte importante pentru toţi cetăţenii din Constanţa şi tocmai din acest motiv aleşii municipiului vor analiza şi apoi vor vota şi proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului Constanţa în anul 2023.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Direcţiei generale de asistenţă socială Constanţa se află şi el pe masa consilierilor locali.

În cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa au existat întotdeauna discuţii în ceea ce priveşte activitatea celor două societăţi comerciale Termoficare şi Termocentrale.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri se mai află proiectul de hotărâre privind stabilirea preţurilor de vânzare a energiei termice produse în cele 45 de centrale termice de bloc şi cele 3 centrale de cvartal aparţinând unităţii administrativ teritoriale a municipiului Constanţa date în administrare societăţii Termocentrale Constanţa SRL, dar şi proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului asupra activităţii de administrare desfăşurată de Consiliul de Administraţie al societăţii Termocentrale Constanţa SRL pe anul 2022.

Tot la acest capitol mai există proiectele de hotărâre privind aprobarea situaţiilor financiare încheiate la 31.12.2022 ale societăţii Termocentrale Constanţa SRL, aprobarea situaţiilor financiare anuale la 31.12.2022 ale societăţii Termoficare Constanţa SRL, aprobarea preţului local al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanţa SRL în municipiul Constanţa, dar şi stabilirea preţului local pentru populaţie al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanţa SRL şi a subvenţiei unitare acordată populaţiei pentru perioada 01.04.2023-31.12.2023, în municipiul Constanţa.

Şefi de secţii la Spitalul de Boli Infecţioase

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are un parteneriat cu Universitatea Ovidius Constanţa, iar în acest sens, pe ordinea de zi se mai află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea nominalizării şefilor de secţie de către Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi validarea rezultatelor concursului de ocupare a funcţiei de şef Laborator de analize medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

În municipiul Constanţa se vând constant terenuri, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să fie de acord şi consilierii locali.

Aşadar pe aceeaşi ordine de zi vom avea proiectele de hotărâre privind aprobarea vânzării imobilului-locuinţă situat în municipiul Constanţa, str. Sergent Nicolae Grindeanu nr. 68, bl. E8, sc. A, et. 4, ap. 17, către Basarab Viorica la preţul stabilit prin expertiză întocmită de expert Dăbuleanu Marilena de 74.643 lei, în vederea punerii în executare a Deciziei civile nr. 76/31.01.2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul civil nr. 11122/212/2019. Totodată, se va vota aprobarea vânzării prin licitaţie publică, a caietului de sarcini, a fişei de date a procedurii, precum şi a raportului de evaluare ce stabileşte preţul minim de pornire a vânzării terenului în suprafaţă de 79 mp, situat în municipiul Constanţa, str. Pescarilor nr. 35A, identificat cu număr cadastral 252933, proprietatea privată a municipului Constanţa şi aprobarea oportunităţii vânzării prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 692 mp situat în municipiul Constanţa, Aleea Universităţii nr. 48A (Baza Nautică Ceronav) actual Aleea Universităţii nr. 48B, proprietatea privată a municipiului Constanţa.

Acestea sunt printre cele mai importante proiecte care se află pe ordinea de zi a şedinţei de vineri.

Aşa cum ne-a obişnuit de foarte multă vreme, administraţia locală din Constanţa a decis ca şi această şedinţă să se desfăşoare în format online.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7557 secunde