Alianța USR PLUS va avea candidați comuni la alegerile locale

346
Alianța USR PLUS va avea candidați comuni la alegerile locale - usrcandidaticomuni-1576011803.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Alianței USR PLUS Ionuț Moșteanu și Vlad Voiculescu au anunțat că, la alegerile locale, alianța va avea candidați comuni, urmând ca fiecare partid să facă nominalizări pentru pozițiile din Comitetul Executiv, iar cei nominalizați să treacă printr-un mecanism de validare. 


"Am stabilit în Birourile naționale reunite ale Alianței un lucru care nu era până acum clar, și anume că Alianța va avea candidați comuni peste tot în țară. Discutăm acum despre acest proces și despre calendar. Curând, cel mai probabil într-o săptămână, două, vom avea un calendar exact și un proces pentru desemnarea candidaților comuni - de la București în fiecare localitate din țară. Alegerile locale sunt esențiale. Țara asta a fost ținută prizonieră de politicieni din vechea gardă prin aleșii locali prin șantaj la adresa celor mai vulnerabili dintre români, oameni care sunt scoși cu arcanul de un anumit partid contra câtorva lei sau a unui șantaj legat de un ajutor social sau altul care era condiționat de o anumită activitate politică - fie că e un miting sau un vot. Trebuie să ajungem în România ca voturile să nu mai poată fi cumpărate, obținute prin șantaj. Pentru aceasta, avem nevoie de aleși locali demni, care să reprezinte cât mai mulți oameni. De aceea, avem nevoie de alegeri în două tururi", a spus Vlad Voiculescu, la Digi 24. 


El a mai adăugat că Alianța USR PLUS va negocia ulterior cu celelalte forțe politice "anti-PSD", pentru desemnarea unui eventual candidat comun al formațiunilor care au votat moțiunea de cenzură împotriva PSD. 
"Trebuie să le oferim oamenilor o alternativă în care și noi să credem.


Nu cred că trebuie să ignorăm sau să minimizăm puterea PSD, care a ținut în mizerie și în întuneric țara asta atâția ani. Bătălia pentru locale va fi de cu totul altă manieră, interesele baronilor locali sunt afectate. Este clar, sperăm și eu, și domnul Cioloș, și cu toții că avem nevoie de unitate", a mai spus Voiculescu. 


Și deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte al USR, a subliniat la rândul său că este nevoie de candidați comuni. 
"USR și PLUS sunt două partide tinere. Noi mergem pe o cale nebătătorită. Important e să ne uităm la fiecare detaliu, pentru că de cum construim fiecare proces comun depinde practic viitorul României și suntem responsabili de această presiune", a precizat Ionuț Moșteanu.


XXX 
Vlad Voiculescu consideră că data de 7 iunie 2020 nu este potrivită pentru organizarea alegerilor locale, pentru că atunci sunt Rusaliile. 


"Din nou, ceea ce poate să facă un guvern responsabil: să pui data alegerilor locale, probabil cea mai importantă dată pentru alegerile din România dintre cele pe care le avem în față, în ziua de Rusalii. Nu e deloc un lucru înțelept. Știm că mulți oameni folosesc această oportunitate pentru a face ceea ce în restul anului poate nu pot să facă. Nu e cea mai fericită dată. Nu știu dacă Guvernul se întreabă dacă ar putea să schimbe data asta, dar nu ar fi deloc un lucru rău", a spus Voiculescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde