Alina Gorghiu, întâlnire cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo

310
Alina Gorghiu, întâlnire cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo - gorghiu-intalnire-1708692932.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, aflată în vizită în Japonia, s-a întâlnit, vineri, cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, cu care a discutat, printre altele, despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică.

„Yuriko Koike, guvernatoarea Prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri (joi - n.r.). Am discutat despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică, cum e în România, cum e în Japonia: 'Nu e uşor să spargi gheaţa într-o lume a bărbaţilor' a spus doamna Koike. Aşa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un must have”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, criza umanitară declanşată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor.

„Am felicitat-o pe doamna Koike pentru Conferinţa de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei care a avut loc chiar luni. Democraţia, statul de drept şi progresul sunt valori pe care se sprijină şi Parteneriatul Strategic dintre România şi Japonia”, a transmis Gorghiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4055 secunde