Primarul Decebal Făgădău:

"Am dispus dezafectarea tuturor locurilor de joacă neconforme"

7194
13

Articole de la același autor

Zeci de locuri de joacă din municipiul Constanța sunt mai vechi de 15 ani. Periodic, unele au fost reparate și curățate, însă, de doi ani încoace, nu s-a mai făcut nimic. Primarul Decebal Făgădău spune că toate sunt cuprinse într-un proiect amplu de reabilitare, pentru care au fost deja alocați bani și care se află în stadiul de obținere de autorizații de construcții.


"Situația este una arhicunoscută, o cunoaște toată lumea și care durează de mulți ani de zile și în care nu a intervenit absolut nimic nou nici anul acesta, nici anul trecut, nici acum doi ani. Încă din campania electorală am promis constănțenilor că, până la finele mandatului, voi realiza 100 de locuri de joacă noi, tocmai pentru că știam că cele existente nu sunt conforme cu ceea ce ar trebui să ofere Constanța copiilor. Evident că, după preluarea mandatului, am procedat la demararea proiectului prin care toate locurile de joacă din Constanța să fie modernizate. Am constatat că existau în momentul inventarierii 73 de locuri în care erau elemente de joacă, din care 43 fuseseră realizate și montate până în anul 2001, 27 în perioada 2008 - 2013 și trei care erau mixte adică și elemente vechi, dar și mai noi", explică primarul Decebal Făgădău.


Locuri de joacă pe terenuri revendicate sau retrocedate


Potrivit acestuia, odată demarat acest proiect unitar, a trebuit urmată procedura legală. 


"Prima parte înseamnă alocare bugetară. Și în bugetul anului 2015 și în 2016 și 2017, la capitolul investiții, poziția locurilor de joacă ocupă un loc de frunte. Am alocat niște sume fără precedent pentru realizarea acestui proiect. A urmat etapa achizițiilor serviciilor de proiectare. Am demarat acest proiect unitar punându-i în sarcină proiectantului să realizeze proiectul pentru 67 locuri de joacă. Contractul a fost încheiat în iunie 2015. Pentru a-i pune la dispoziție proiectantului tot ceea ce este necesar pentru a obține autorizațiile de construcție, toate direcțiile din primărie au început să lucreze. Am avut o surpriză ca, din cele 66 de locuri de joacă, să descoperim că doar 38 dintre acestea au situația juridică favorabilă și pot fi intabulate. Restul, fie se află pe terenuri revendicate, fie pe terenuri retrocedate. Cele mai multe situații sunt acelea în care locurile de joacă se află pe terenuri aflate în dispută, neaparținând unor proprietari. Cu toate acestea, fără o situație juridică favorabilă, nu poți merge mai departe cu autorizațiile. Și a trebuit să modificăm proiectul", mai spune edilul.


Se caută alte spații


În prezent, proiectul se află în etapa premergătoare eliberării autorizațiilor de construcție. 


"În secunda în care avem autorizațiile demarăm licitația pentru amenajare. Concomitent, lucrăm la inventarierea unor posibile amplasamente pretabile pentru amenajarea de locuri de joacă. Întrucât le-am promis constănțenilor 100 de locuri de joacă noi, vom face 100 de locuri de joacă. Nu avem probleme financiare, de voință și nu avem nevoie ca altcineva să ne arate ce nu funcționează în orașul Constanța. Este o problemă care în proporție de 60 la sută are o vechime mai mare de 15 ani", a completat Decebal Făgădău.


Acesta a precizat că a dispus deja închiderea tuturor locurilor de joacă vechi și distruse. 


"Întrucât am constatat că, în ultima perioadă, există o inflamare pe acest subiect al locurilor de joacă, am dispus dezafectarea tuturor locurilor de joacă neconforme. Pentru că legislația spune că, în momentul în care aloci bani pentru o investiție, nu poți să aloci și alți bani pentru aceeași investiție, adică pentru întreținere sau reparații, a trebuit să așteptăm demararea acestui proiect. Însă locurile de joacă au fost menținute și nu dezafectate plecând de la premiza că toți constănțenii cunosc starea lor. Am mizat pe responsabilitatea părinților care știu cum arată aceste locuri de joacă. Iar copiii s-au jucat toată vara așa cum sunt și nu s-a întâmplat niciun incident".


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constanta
23 septembrie 2017
A fost al doilea oras al tarii

Pai, locurile de joaca sunt prea ieftine. Cat poate pune pe un topogan??? E mult mai valoros terenul de sub el. Tot asa au disparut si anumite locuri de ghena mai generoase, unde acum troneaza vile. Autorizatiile de mediu pentru supermarketuri din km in km se dau usor presupun.

victoria
24 septembrie 2017
oferta de împrumut

împrumut! împrumut! împrumut !!! Căutați o companie de credit privată cu renume și acreditate, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Oferim toate tipurile de împrumuturi într-un mod foarte rapid și ușor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi pentru afaceri, credite de investiții, consolidarea datoriilor și multe altele. Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de un credit ipotecar? Nu mai arătați că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un trecut. Acordăm împrumuturi persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2%. Nu este necesar un număr de asigurări sociale, nu este necesară verificarea creditului, 100% garantată. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și de susținere și vă vom oferi cu plăcere un împrumut. Apoi, trimiteți-ne un e-mail la: ([email protected]) pentru a solicita un împrumut

gogu
15 noiembrie 2017
Dar gunoaiele din Tabacarie ?

Multumita unui sef de pe la Cooperatie, care nu inteleg de ce nu e amendat astfel incat sa-i piara cheful sa lase in mijlocul orasului mizeria de la intersectia Ion Ratiu cu Maramures, unii, din ce in ce mai multi , unii aciuiati, altii mari proprietari de locuinte intr-un cartier central al orasului, pentru ca nu mai au loc unde sa-si depoziteze gunoaiele prosuse peste zi , cara gunoaiele cu tomberonul si le varsa in intersectia de mai sus! Oare Politia stie cine are mutatie sau viza de flotant in zona? Oare primaria se intreaba unde stau si produc gunoi , intr-o maghernita ridicata pe 150 m2 atatea suflete? Astia produc gunoi zilnic cat o familie in doua saptamani! Si, drept urmare , pentru ca ridicarea gunoiului se face saptamanal, se duc noaptea cu tomberonul si il varsa pe terenul sefului iscusit al carui teren este imobilul situat in intersectia de mai sus! Pe cand faceti curatenie in zona, domnule primar?

13 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1635 secunde