Am putea scăpa de cablurile aeriene. Rămâne ca și Mazăre să vrea

1802
Am putea scăpa de cablurile aeriene. Rămâne ca și Mazăre să vrea - 451be1b10e67193b8c6fad49b9630c71.jpg
Liberalii din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța au în plan, pentru anul 2011, un proiect comun "de mare anvergură", ce vizează întreg orașul Constanța. Cei "trei mari și lați" reprezentanți ai PNL au depus deja la Primăria Constanța proiectul ce vizează plasarea în subteran a tuturor cablurilor aeriene de telefonie, televiziune și internet. Scopul principal este de a împiedica furturile ce sunt săvârșite în oraș și de pe urma cărora au de suferit companiile implicate. În plan secund, proiectul va ușura traficul pentru mașinile de tonaj mare care se lovesc des de cablurile aflate la nivel jos, va spori siguranța locuitorilor și va ajuta din punct vedere estetic. Consilierul PNL Ovidiu Cupșa afirmă că acest proiect va aduce Constanței peste 100 de milioane de euro, bani care "sunt în foarte mare măsură nerambursabili." Cupșa se declară optimist în privința aprobării proiectului, deoarece condițiile de finanțare sunt foarte avantajoase.
"Acești bani provin din Fonduri Europene și sunt în mare parte nerambursabili iar partea rambursabilă se face și ea în condiții foarte avantajoase. Astfel, banii vor fi înapoiați în momentul în care proiectul intră pe profit, adică în momentul în care se vor lua chiriile de la companiile de cablu." Proiectul survine unei Directive Europene care, potrivit declarațiilor lui Ovidiu Cupșa, "solicită implementarea unor astfel de hotărâri în toate orașele mari din Uniune". Liberalii au încredere că nu se vor opune multe persoane din cadrul CLM, deoarece contribuția necesară din partea Primăriei nu este foarte mare. "Nu vedem de ce ar fi refuzat un astfel de proiect, a cărui valoare este cât bugetul anual al Constanței. Nu se solicită o foarte mare implicare materială din partea Primăriei și oricum, banii sunt nerambursabili. Ne bazăm pe înțelepciunea clasei locale care, sperăm noi, va înțelege importanța unei astfel de inițiative." , a declarat Cupșa, pentru "Cuget Liber". De asemenea, penelistul Constantin Matei afirmă că "acest proiect va fi realizat cu bani europeni, de la Primărie solicitându-se doar un procent de 10%".

"Suntem doar trei, nu opt!"
Având în vedere numărul redus de reprezentanți ai PNL în cadrul Consiliului Municipal, deciziile principale și planurile de proiecte sunt discutate la comun. În sprijinul acestei idei consilierul PNL, Constantin Matei declară: "Acest proiect este unul comun deoarece suntem doar trei consilieri, nu opt. Este foarte important de menționat deoarece este foarte dificil să te impui în Consiliu într-o astfel de situație. În ceea ce privește proiectele, de cele mai multe ori se ține cont de propunerile celor 27 de președinți ai organizațiilor de cartier, dar încercăm în mod principal să le promovăm pe cele de importanță la nivel municipal." Și Ovidiu Cupșa se plânge de faptul că sunt prea puțini reprezentanți PNL în Consiliu. "Proiectul îl facem la comun pentru că suntem doar trei consilieri locali peneliști mari și lați".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2721 secunde