Ministrul Lucia Ana Varga:

"Am rugat primarii să identifice terenuri pentru a face perdele forestiere"

112
Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, deputatul Lucia Ana Varga, s-a aflat, ieri, la Constanța, la invitația președintelui PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, dar și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. 

În jurul orei 10.00, ministrul s-a întâlnit, la sediul PNL, cu primarii din județul Constanța. Aceștia au stat la discuții până în jurul orei 12.00. 

Edilii prezenți la întâlnire au semnalat problema deșertificării și probleme de administrație locală, în zona plajelor sălbatice, respectiv zona de la Corbu. Ei au spus că doresc să amenajeze puncte de colectare a deșeurilor, puncte de informare, în așa fel încât să nu afecteze zona. 

"Am venit la Constanța pentru a avea un dialog cu primarii din zonele limitrofe Biosferei Delta Dunării, să găsim o soluție pentru rezolvarea problemelor. Sunt în Constanța pentru a prezenta două proiecte privind Codul Silvic și Lunca Dunării. Vrem să întărim cadrul legislativ pentru a mări suprafețele de teren existente, soluție pentru deșertificare, împădurirea Luncii Dunării. Am rugat primarii să identifice terenuri pentru a face perdele forestiere", a declarat ministrul Lucia Ana Varga, în cadrul unei conferințe de presă. 

Totodată, Varga a adăugat că principala prioritate pentru ministerul pe care-l conduce este reamenajarea Luncii Dunării, proiect ce va fi realizat cu fonduri europene. 

"Am decis ca proiectul privind reamenajarea Luncii Dunării să fie o prioritate pentru minister și Guvern. Vrem să facem zone umede acolo unde se permite. Urmează să venim și cu o hotărâre de Guvern. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene. Codul Silvic este în dezbatere publică. Am avut întâlniri cu lucrătorii din domeniul silvic, cu primarii. Vrem să facem un Cod Silvic care să nu mai fie modificat pe o perioadă de 10 ani, să fie agreat de toată lumea", a spus Varga. 

De asemenea, ea a precizat că dorește să stârnească interesul cetățenilor cu privire la acest program. 

"Intenționăm să promovăm o lege, să-i cointeresăm pe cetățeni să fie parte în program. Exproprierile se fac greu. Avem bani pentru împăduriri, problema fiind aceea de identificare a terenurilor", a mai completat ministrul. 

Lucia Ana Varga a mai vorbit și despre explorarea gazele de șist. Ea a declarat că se va face un studiu de impact până la finele anului, iar dacă există un impact major asupra apei, atunci explorările nu pot fi autorizate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde