Claudiu Palaz:

"Ambiguitatea din dispoziția primarului lasă drum liber distrugerii afișelor electorale"

456

Articole de la același autor

Candidatul UNPR la funcția de primar al municipiului Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a depus, ieri dimineață, la Biroul Electoral Municipal, o contestație împotriva modalității de utilizare a locurilor de afișaj stabilite prin Dispoziția Primarului municipiului Constanța nr.756/03.04.2012, pentru municipiul Constanța și Palazu Mare.

Palaz a reclamat faptul că actul adminis-trativ mai sus menționat nu stabilește și re-guli, prevăzute de lege, cu privire la modalitatea utilizării acestor locuri de afișaj de către partidele politice, alianțele politice, electorale sau candidați independenți. În contestația depusă, candidatul UNPR la funcția de primar al municipiului Constanța a precizat că, în lipsa unor reglementări clare, USL a acaparat mai mult de jumătate din spațiile în cauză, în timp ce restul candidaților nu mai dis-pun de locul legal de afișaj, fiind astfel nevoiți să recurgă fie la distrugerea afișelor oponen-ților, fie la acoperirea acestora cu propriile afișe.

"Pe lângă faptul că sunt «beneficiarul» unui boicot evident pe spațiile de panotaj stradal, dar și pe anumite canale media, această ambiguitate din dispoziția primarului a lăsat drum liber și distrugerii afișelor electorale personale de pe afișierele legale. Am solicitat intervenția Biroului Electoral Municipal pentru reglementarea fără echivoc a modalității de afișaj, astfel încât, până la data alegerilor, toți candidații să-și poată afișa materialele electorale în mod egal și nediscriminatoriu, iar distrugerea afișelor, cât și afișarea peste competitor să fie sancțio-nată drastic", spune Palaz.

Potrivit comunicatului din partea lui Palaz, regulile cu privire la modalitatea de folosire a spațiilor destinate afișajului electoral sunt cele prevăzute de art. 76 alin. (3) din Legea nr. 67/2004, republicată, potrivit căruia: "Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianță politică, alianță electorală ori candidat independent a locurilor speciale de afișaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianță politică, alianță electorală ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală ori candidat independent poate aplica un singur afiș electoral".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5921 secunde