Amenzi pentru cei care fentează recensământul

2005
În perioada 15-20 noiembrie va avea loc, în sala mare a Prefecturii Constanța, instruirea personalului implicat în culegerea datelor din teren privind recensământul agricol, care se va desfășura în intervalul 2.12.2010 - 31.01.2010.
Constănțenii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, trebuie să știe că au obligația de a furniza recen-zorilor date și informații corecte și complete. Altfel, ei riscă amenzi cuprinse între 200 de lei și 1.500 de lei.
Potrivit legii, împiedicarea, în orice mod, a persoanelor implicate în acțiunea de recensământ, refuzul furnizării informațiilor prevăzute în chestionarul de recensământ și ancheta privind metodele de producție agricolă, precum și furnizarea de date și informații eronate sau incomplete constituie contravenții și se sancționează cu o amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei.
Tot la capitolul contravenții au fost incluse și nerespectarea dispozițiilor legale și a instrucțiunilor privind modul de înregistrare și prelucrare a datelor, de păstrare a caracterului confidențial, precum și refuzul completării și predării chestionarelor de recensământ recenzorilor-șefi sau coordonatorilor de către unitățile de recenzare. Pentru toate acestea, constănțenii ar putea fi sancționați cu o amendă de la 500 de lei la 1.500 de lei.
Potrivit informațiilor transmise de către Direcția Județeană de Statistică Constanța, pentru județul nostru au fost stabilite 66 secții de recensământ, 437 sectoare de recensământ și 77.586 exploatații agricole.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2239 secunde