Aproape 800 de angajați ai Primăriei Constanța s-ar putea alătura mitingului funcționarilor publici din 15 aprilie

3022
Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) a stabilit calendarul protestelor, anunță Realitatea.Net, astfel că, pe data de 15 aprilie, va avea loc un miting în fața Guvernului, urmând ca în luna mai să fie demarate greva de avertisment și cea generală.
SNFP a dat ieri publicității un comunicat de presă, semnat de liderul Sebastian Oprescu, prin intermediul căruia a precizat că protestele vor fi declanșate ca urmare a nerespectării contractelor colective de muncă, a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile și a Codului Muncii. Concret, potrivit Realitatea.Net, sindicaliștii reclamă faptul că le sunt încălcate o serie de drepturi constituționale, ei menționând aici dreptul la negocieri colective și pe cel la executarea contractului colectiv de muncă. În același context, sindicaliștii susțin că Executivul nu ar fi respectat hotărârile judecătorești prin care instanțele recunosc drepturile angajaților din sistemul public și prin care obligă angajatorul să le plătească acestora drepturile legale și, de asemenea, că orele suplimentare nu le sunt plătite.
Mitingul din 15 aprilie va avea loc în fața Guvernului, în intervalul 11.00 -13.00.
Acestor proteste se vor ralia, se pare, și angajații din Primăria Constanța. Conform explicațiilor Antuanelei Dancu, purtătorul de cuvânt al Sindicatului din Primărie, "în proporție de 80% este sigur că angajații din instituție, atât funcționarii publici, cât și personalul contractual, se vor alătura tuturor acestor mișcări de protest, pentru că sunt afiliați la Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa, precum și la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) și pentru că sunt îndreptățiți să aibă aceste doleanțe". Dancu a precizat că este vorba de aproximativ 800 de angajați care, ca și în contextul grevei de avertisment din luna februarie, cer Guvernului retragerea Ordinului 3242/2010 emis de Ministerul Finanțelor Publice și de cel al Muncii și Protecției Sociale, care prevede tăierea unor sporuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3921 secunde