Astăzi are loc o nouă ședință a Comisiei de revizuire a Constituției

148
Comisia pentru revizuirea Constituției se reunește, astăzi, într-o nouă ședință, în care ar urma să fie discutate principalele teze care au fost înaintate de partidele parlamentare pentru modificarea Legii fundamentale.

Potrivit Agerpres, deputatul liberal Alina Gorghiu, membru în Comisia parlamentară de revizuire a Legii fundamentale, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că viitoarea Constituție va trebui să îndeplinească o funcție integratoare, să nu fie o lege care să divizeze societatea, ci, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat până acum, să fie centrată pe cetățean.

Ea a spus că prima "teză", în opinia liberalilor, ar fi cea "de evitare a conflictului perpetuat până acum în societatea românească și de a pune punct ideii de conflict între instituții".

"Această Constituție pe care o gândim noi trebuie să pornească de la faptul că va trebui să îndeplinească o funcție integratoare, că nu va fi o Constituție care să divizeze societatea, ci care, spre deosebire de ce s-a întâmplat până acum, trebuie să fie centrată pe cetățean, să îi adune pe cetățeni în jurul ei, să fie liantul. Prima teză ar fi cea de evitate a conflictului perpetuat până acum în societatea românească și de a pune punct ideii de conflict între instituții", a afirmat Gorghiu.

Potrivit acesteia, un al doilea principiu luat în calcul de liberali este legat de faptul că "Legea fundamentală înseamnă consacrarea unui sistem de valori, nu doar stabilirea unor norme și mecanisme instituționale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta vrea o nouă Constituție!
Pagina a fost generata in 0.3204 secunde