AUR: "Etnicilor români din Ucraina nu li se permite să învețe în română"

165
AUR:

Articole de la același autor

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se solidarizează punctului de vedere exprimat de Consiliul Naţional al Românilor din Ucraina (CNRU) privind noua lege a drepturilor minorităţilor naţionale adoptată în data de 8 decembrie 2023.

„AUR a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra faptului că etnicilor români din Ucraina nu li se permite să înveţe în limba română, că nu li se permite să îşi păstreze identitatea naţională. Nici prin noua lege nu se rezolvă aceste probleme după cum arată CNRU”, spune liderul AUR George Simion.

AUR precizează că, încă de la începutul lunii, a subliniat că noua lege a minorităţilor din Ucraina nu îmbunătăţeşte în mod substanţial regimul de care se bucură românii din Ucraina.

„Cei peste 500.000 de etnici români vor fi supuşi în continuare unui proces de asimilare forţată extrem de dur. Prin legea privind drepturile minorităţilor naţionale din Ucraina, Rada Supremă a coafat problema minorităţii româneşti, fără a o rezolva în mod real, după cum arată şi CNRU care a subliniat că această lege creează doar iluzia unor schimbări în loc să stabilească în mod clar şi în măsură deplină drepturile garantate prin Constituţie şi prin angajamentele internaţionale ale Ucrainei”, arată AUR. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0317 secunde