Autostrada Cernavodă-Medgidia, finalizată peste trei ani

1269

Articole de la același autor

Finalizarea tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia va costa între 500 și 700 milioane lei, fără TVA (120-170 milioane euro), potrivit anunțului de intenție lansat de CNADNR pentru o nouă licitație, după ce a reziliat contractul acordat constructorului francez Colas.
Contractul, cu o valabilitate de 36 de luni, vizează proiectarea și construcția a aproape 20 de kilometri de autostradă. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 30 mai.
Finanțarea va fi asigurată de Banca Europeană de Investiții, din fonduri comunitare nerambursabile și de la bugetul de stat.
Colas a primit în noiembrie 2008 contractul pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, în valoare de 634 milioane lei, fără TVA, din care a încasat 97 milioane de lei, inclusiv TVA.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat recent că CNADNR va scoate la licitație contractul pentru tronsonul Cernavodă-Medgidia, iar în luna august va fi selectat un nou constructor.
Boagiu a spus că a reziliat contractul cu firma franceză deoarece aceasta a cerut suplimentarea valorii contractului cu 16 milioane euro, ca urmare a modificării traseului pe o distanță de 14 km, nefinalizarea proiectului tehnic pentru acest tronson, prelungirea termenului final cu doi ani, până în 2013, și începerea construcției pe o distanță de 5,5 km cu un an întârziere, respectiv în vara anului 2010.
Ca reacție la anunțul ministrului privind rezilierea contractului, Colas a susținut că a primit autorizațiile și terenurile doar pentru construcția a șase kilometri din tronsonul Cernavodă-Medgidia, așteptând decizia oficială pentru restul de 14 kilometri.
Valoarea estimată a contractului a fost calculată, la cursul BNR de miercuri, de 4,0858 lei pentru un euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3727 secunde