Banii regiunilor vor fi împărțiți pe principiul solidarității

119
2
Banii regiunilor vor fi împărțiți pe principiul solidarității - baniiregiunilorliviudragnea-1370875076.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, ieri, că banii gestionați la nivelul regiunilor vor fi împărțiți județelor pentru dezvoltare pe două principii, unul al solidarității, iar altul pe proiecte într-un mecanism similar accesării fondurilor UE. 

Dragnea a susținut că fondurile din bugetul de stat alocate regiunilor vor fi stabilite în continuare prin legea bugetului, iar structurile regionale vor distribui județelor fonduri pentru dezvoltare prin două modalități. 

"Jumătate din sumă să meargă către județe în funcție de capacitatea financiară - adică ăsta e principiul solidarității - cei care au bani mai puțini să primească puțin mai mult, iar cealaltă jumătate să fie accesibilă prin depunerea de proiecte pe un sistem similar cu fondurile europene, dar nu cu atât de multă birocrație", a explicat vicepremierul.

Dragnea a mai precizat că președinții de consilii județene vor rămâne cu aceleași competențe în urma regionalizării, iar forurile pe care le conduc cu aceleași fonduri de la buget la care se vor adăuga bani suplimentari.

Totodată, el a afirmat că va fi înființată instituția prefectului regional, care va fi în subordinea Guvernului, iar în cazul județelor vor rămâne subprefecți.

În ceea ce privește Consiliul Regional, vicepremierul a declarat că rolul principal al acestuia va fi acela de a coordona activitățile consiliilor județene în domeniul dezvoltării regionale.

În cazul reședințelor - capitală a regiunilor, Dragnea a susținut că acestea vor fi decise în ultimă instanță deoarece va fi cel mai tensionat lucru și va genera cea mai multă patimă.

Comentează știrea

xxl
11 iunie 2013
da

si acum cine va opreste sa faceti finantarile pe judete.

Alice
11 iunie 2013
Pesedist in Tara Prefectilor.

Un pic mai bine pentru familia mea.Avem un prefect regional,un prefect judetean,un prefect de cartier si un prefect de scara de bloc.Eu sunt prefect la mine acasa.In privinta presedintilor consiliilor judetene,treaba ramane cum am stabilit:avem un consiliu regional,il avem pe Nicusor Judeteanu,avem un consiliu de cartier si un consiliu de scara de bloc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde