Băsescu, despre reunificarea cu Republica Moldova

102
Băsescu, despre reunificarea cu Republica Moldova - basescu-1439288695.jpg

Articole de la același autor

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți, la Izvoru Mureșului, că un viitor temeinic al României se poate baza și pe reunificarea cu Republica Moldova, contextul geopolitic regional fiind la acest moment favorabil unui asemenea demers. 


"Viitorul României, un viitor temeinic se poate baza și pe procesul de reunificare cu Republica Moldova. De ce acest lucru trebuie adus în discuție și asumat? Pentru că interesele regionale ne obligă la o astfel de abordare. În momentul de față Republica Moldova este frământată între două opțiuni, opțiunea independenței și opțiunea unirii cu România. (...) Este nevoie să discutăm cu Chișinăul și să afirmăm, ca politică de stat, obiectivul de unire a celor două state românești", a afirmat Băsescu, citat de Agerpres. 


Fostul șef al statului a adăugat că în ultimii ani lucrurile s-au echilibrat, în sensul că tinerimea din Republica Moldova este, în general, unionistă, iar cei care își aduc aminte istoria și sunt încă în viață reprezintă, de asemenea, un catalizator al unirii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5635 secunde