BĂSESCU, din nou la POPOR

1473
16
BĂSESCU, din nou la POPOR - traianbasescu1341604016134160526-1341743340.jpg

Articole de la același autor

Traian Băsescu a fost suspendat, ieri, din funcția de președinte al României în cadrul ședinței plenului reunit al Parlamentului. Decizia a fost luată cu o majoritate de 258 de voturi pentru, 116 împotrivă și un vot anulat. 


În discursul său, Traian Băsescu a vorbit punctual despre acuzele pe care membrii USL i le aduc în cererea de suspendare, subliniind încă o dată că scopul real al liderilor Uniunii este acela de a pune mâna pe justiție și de a masca scandalul doctoratului în care este implicat premierul Victor Ponta. 


"Sunt lucruri mai importante decât atingerea scopurilor politice: precum stabilitatea țării și reputația țării. Ce faceți de două săptămâni reprezintă o puternică zdruncinare a statului de drept spre a-l pune la dispoziția USL. Cred ca e o greșeală. Ce ați făcut va avea consecințe pe termen lung. Ori nu aveți o evaluare corectă asupra a ceea ce faceți, ori o aveți și nu vă pasă, pentru că e mai important pentru dumneavoastră să puneți mâna pe toate pârghiile puterii, inclusiv pentru justiție pentru a vă apăra penalii. Vine rândul domnului Voiculescu dacă am înțeles bine din presă. Obiectivul principal pe care îl aveți e să puneți sub control justiția. Refuzați să duceți la îndeplinire rezultatul referendumului din 2009 prin care trebuia revizuită Constituția pentru a ajunge la parlament unicameral și 300 parlamentari", a declarat Băsescu.


Mai mult, președintele a precizat că niciodată nu a influențat justiția, ci a criticat-o pentru ineficiență atunci când a fost cazul.
"Susțineți că am influențat justiția. Greșit.(…)Ce am făcut eu în privința justiției a fost să o critic în baza rapoartelor MCV pentru că ineficiența.(…) Sunt doi ani de când nu m-ați mai auzit criticând justiția. Dintr-un motiv simplu: a început să meargă. Ceea ce îi înspăimântă pe mulți, din politică sau din afară, dar cu legături în politic.(…) Îmi reproșați că am respins dialogul cu partidele. Au fost puține invitațiile cărora USL le-a răspuns. (…) Acuzațiile cu privire la xenofobie. Au fost sancționate cu avertisment de instituțiile statului și niciodată n-au fost sancționate în instanțe penale, deși de multe ori au ajuns până la instanțele de judecată. Le regret și sunt de acord că astfel de afirmații nu trebuie făcute de niciun om politic, cu atât mai mult de către un șef de stat. Îmi rezerv dreptul de a mai avea și alte intervenții punctuale pe parcursul ședinței. Vă mulțumesc mult și SUCCES", a conchis Traian Băsescu.

Cine va conduce România?
Potrivit Parlamentului, pe 29 iulie va fi organizat un referendum în care populația va fi întrebată dacă este de acord sau nu cu demiterea președintelui. Potrivit noului text al legii referendumului votat în urmă cu două zile în Camera Deputaților, prezența la vot nu are relevanță atât timp cât 50% + 1 din cei care au venit la vot au pus ștampila pe demiterea președintelui. Interimatul va fi asigurat de Crin Antonescu, legea menționând clar că în astfel de situații atribuțiile șefului statului sunt preluate de președintele Senatului. 


Menționăm că, în cadrul discursului său de ieri din plen, liderul liberal Crin Antonescu a declarat că se va retrage definitiv din viața politică, dacă Traian Băsescu nu va fi suspendat la referendum.
"Drumurile noastre se cam despart: veți fi sau nu suspendat, veți fi sau nu demis la referendum, ne cam despărțim. Dacă nu veți fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, MĂ RETRAG DEFINITIV din viața politică", a declarat Antonescu.

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
7 iulie 2012
este rau ca s-aa juns aici

asta dovedeste ca USL nu este capabila sa guverneze respectind pluralismul politic si separarea puterilor in stat. Dar, e timpul sa aratam granzilor de mahala urcati de caii moscalilor in fruntea tarii, ca nu suntem sat fara caini. (Si nu de maidanezi e vorba! Tot neispraviti astia au proliferat si maidanezii fara nici o logica, decit a castigului lor nesimtit si ilegal.) Haideti la vot, sa-si aminteasca ce vor -cu adevarat- romanii, caci au uitat rezultatul ultimului referendum!

Hanibal
7 iulie 2012
Victoria democratiei?

Daca democratia inseamna posibilitatea si dreptul cetatenilor sa-si aleaga stapanii,atunci putem spune ca USL a obtinut victoria. Circul politicianist s-a terminat.Sa vedem daca rezultatul va fi o paine mai buna pentru cetateni.Nu sunt bani pentru medicamente,dar avem pentru referendum.Scump,dar face.Din cuvantarile rostite in Parlament,retinem flatulatiile verbale ale lui Antonescu, care ne-a adus la cunostinta ca s-a terminat cu regimul lui Iliescu,autorul mineriadelor si ale altor nenoriciri care s-a bucurat de sprijinul lui Blaga,Olteanu,Preda,Toader,etc.comunisti sadea,si ca azi ne bucuram de adevarata democratie instaurata de USL.Desigur,a facut si precizarea ca in acea vreme,Antonescu,Ponta si altii viitori mari democrati,erau abia la gradinita unde invatau sa-si stearga mucii.De Nastase,Geoana,Hrebencic,Duvaz,nici vorba.Liberalii,inca de pe atunci,ne referim la Hasotti si altii,visau si actionau pentru venirea la putere a generatiei usliste.Victoria USL a fost posibila datorita voturilor parlamentarilor cu dosare penale,sau abia iesiti din puscarie.Nu putem ignora nici voturile oportunistilor de profesie din UDMR si PUNR.Sa vedem cum vor fi rasplatiti acestia de catre USL.Basescu a primit ceea ce a meritat.A fost de acord si a aprobat masurile de austeritate care au fost suportate numai de catre cetateni.Nu s-a atins de veniturile si averea celor bogati si ticalositi.Basescu nu putea fi,dupa cum nici inlocuitorul sau nu va putea fi,aparatorul celor multi.Toti politicianistii sunt in slujba oligarhiei si fac parte din ea.Toate partidele si toate guvernarile n-au facut decat sa-i imbogateasca pe cei putini si sa-i saraceasca pe cei multi.Poate electoratul va avea mintea romanului cea de pe urma.Dar nu cred.

ath
7 iulie 2012
Oracolul din Delphi

Se stie ca democratia s-a nascut la Atena acum 2500 de ani. Si ce daca ? La noi in Romania,orice democratie tine doar trei zile.Paguba-n ciuperci. Daca democratia a murit ne-a ramas in schimb Oracolul Constitutional din Delphi (pe scurt Oracolul din Delphi) Azi,Oracolul din Delphi s-a mutat in Bucuresti.La intrarea in sediile PSD si PNL se afla cate un pres cu sigla C.C.R. Curtea Constitutionala a Romaniei este presul lui Crin Antonescu si al lui V. Ponta. Hotararile Curtii Constitutionale a Romaniei au un caracter consultativ sau facultativ. Mai bine-i spunea Oracolul Constitutional al Romaniei sau Oracolul din Bucuresti.In mintea unor oameni corupti si bolnavi de putere,Oracolul din Bucuresti este o institutie a statului de drept. In tot cazul,un lucru este sigur:Oracolul din Bucuresti ghiceste daca procedura de suspendare din functie a presedintelui Romaniei este constitutionala sau nu.Si ce daca nu ar fi constitutionala ? Putin imi pasa. In plus,C.C.R este pe picior de egalitate cu vrajitoarea Sidonia .Si una si alta au posibilitatea sa ghiceasca daca Parlamentul a dat o lege constitutionala sau nu. Succes ! Sa ghiciti bine !

Gina
7 iulie 2012
nu e o victorie

Nu pot sa spun ca e o victorie e o reasezare a lucrurilor in matca lor ,Datorita prostiei si ignorantei oamenilor ce s-au vandut pe o galeata ,platim cu totii Asa s-a intamplat si cu iliescu si cu toti de la el incoace Suntem un popor furnizor sa imbogatim toate ocnele ce nu mai au limite de saturatie

Radu B
7 iulie 2012
A inchis USL spitale ?

Stiu ca pentru coloneii, generealii in rezerva dar si a fanilor infocati PDL sau pur si simplu pentru oamenii care ii urasc pe PSD si PNL, se baga cu declaratii exagerate de sustinere a domnului presedinte Traian Basescu dar si a PDL, insa raspundeti la intrebarea aceasta: "CE PARTID A INCHIS SPITALE, CE PARTID A SCAZUT PENSIILE SI SALARII ? CE PARTID A DAT PANTOFI CU TOCURI LA FEMEILE SINISTRATE ? CE PARTID A CONSTRUIT PATINOARE SI TEREN DE FOTBAL IN PANTA ?" PSD, PNL, PNTCD sau PDL ? Iar sub scuze crizei financiare, oamenii PDL-ului au primit benefiicii dar si grade militare illegal, intrebati-l pe colonelul Robert Turcescu si ve-ti stii ce vorbesc :) In rest continuam circul de a sustine partidul si nu performantele acestora, continuam sa votam la pomana electorala si nu la rezultatele acestora in mandatele anterioare. Nu avem spirit de arbitru, domnule nu ai fost in stare sa imbunatatesti situatia Romaniei, da-te la o parte si lasa-l pa altcineva in locul tau. Eu sunt Pentru EXAMENE PENTRU OCUPAREA UNEI FUNCTII JURIDICE IN Curtea Constitutionala si in profesia de Jurst si NU PENTRU NUMIRI POLITICE in Justitia Romana. Trebuie reinviat spiritul critic al romanilor si sa lasam influenta politica, sa vorbim de perfomante nu de gargara !!! Ah ca unii dintre noi vor pierde afaceri cu statul ? Asta e, ne adaptam situatiei, acesta este secretul succesului in afaceri, nu sa faci afaceri cu statul ci sa te gandesti cum sa te adaptezi situtiei create !!!

Radu B
7 iulie 2012
A inchis USL spitale ?

Stiu ca pentru coloneii, generealii in rezerva dar si a fanilor infocati PDL sau pur si simplu pentru oamenii care ii urasc pe PSD si PNL, se baga cu declaratii exagerate de sustinere a domnului presedinte Traian Basescu dar si a PDL, insa raspundeti la intrebarea aceasta: "CE PARTID A INCHIS SPITALE, CE PARTID A SCAZUT PENSIILE SI SALARII ? CE PARTID A DAT PANTOFI CU TOCURI LA FEMEILE SINISTRATE ? CE PARTID A CONSTRUIT PATINOARE SI TEREN DE FOTBAL IN PANTA ?" PSD, PNL, PNTCD sau PDL ? Iar sub scuze crizei financiare, oamenii PDL-ului au primit benefiicii dar si grade militare illegal, intrebati-l pe colonelul Robert Turcescu si ve-ti stii ce vorbesc :) In rest continuam circul de a sustine partidul si nu performantele acestora, continuam sa votam la pomana electorala si nu la rezultatele acestora in mandatele anterioare. Nu avem spirit de arbitru, domnule nu ai fost in stare sa imbunatatesti situatia Romaniei, da-te la o parte si lasa-l pa altcineva in locul tau. Eu sunt Pentru EXAMENE PENTRU OCUPAREA UNEI FUNCTII JURIDICE IN Curtea Constitutionala si in profesia de Jurst si NU PENTRU NUMIRI POLITICE in Justitia Romana. Trebuie reinviat spiritul critic al romanilor si sa lasam influenta politica, sa vorbim de perfomante nu de gargara !!! Ah ca unii dintre noi vor pierde afaceri cu statul ? Asta e, ne adaptam situatiei, acesta este secretul succesului in afaceri, nu sa faci afaceri cu statul ci sa te gandesti cum sa te adaptezi situatiei create !!!

Alin Gaina
7 iulie 2012
Si PDL ar fi facut la fel

Stati linistit ca si PDL ar fi facut la fel ca si USL, daca aveau majoritate in Parlament dar si Guvern Emil Boc sau colonel Mihai Razvan Ungureanu si daca presedinte era Crin Antonescu. L-ar fi suspendat si mai mult ar fi modificat Constitutia Romaniei, ca judecatorii CCR sa il poata demite pe Crin Antonescu fara drept de a mai candida la presedentie Nu ma credeti, insa asa e :) PDL ar fi facut un referendum si mai scump decat al USL, cu baloane, mici, bere si cate 500 de RON la cei care vor vota pentru suspendare presedintelui Crin Antonescu :))

Răspuns la: Victoria democratiei?
Adăugat de : Hanibal, 7 iulie 2012
Daca democratia inseamna posibilitatea si dreptul cetatenilor sa-si aleaga stapanii,atunci putem spune ca USL a obtinut victoria. Circul...
Radu B
7 iulie 2012
Pluralism politic ?

Pentru tine plurarism politic inseamna: Un singur Partid Politic de Guvernamant, Un singur om care sa controleze si Executivul si Legislativul plus Justitia Romana ? Implicarea statului roman in orice domeniu al tarii, fara sa dea posibilitatea fiecarui roman de a isi incerca sansa pe piata de munca a Romaniei ? Ascultarea telefoanelor ? Fabrica de dosare ? Intimidare ? Presedinte jucator nu si mediator ? etc Adica americanii nu comenteaza daca Barack Obama incalca Amendamentul 25 si este demis de Congresul Statelor Unite si noi ne plangem pentru suspendare ? Pe 29 Iulie 2012 mergem, votam si decidem daca ramane sau nu Traian Basescu presedinte si gata cu circul asta de 2 bani, faptul ca noi decidem prin vot inseamna democratie, iar omul care greseste trebuie sa plateasca :)

Răspuns la: este rau ca s-aa juns aici
Adăugat de : admirator, 7 iulie 2012
asta dovedeste ca USL nu este capabila sa guverneze respectind pluralismul politic si separarea puterilor in stat. Dar, e timpul sa aratam granzilor...
ION
7 iulie 2012
Basescu

Multe vorbe 2 bani nu fac asa ca hai la vot sa il sustinem pe Basescu si poate scapam pentru totdeauna de COMUNISTI

Radu B
7 iulie 2012
PDL e de dreapta ?

Tu nu ai vazut ca toate deciziile PDL au fost de stanga, si extrema stanga ? Toate implicau institutiile statului pentru razboi personal si nu pentru prosperitatea tarii, asta inseamna stanga si nu dreapta !!! Comunisti sunt si cei din PDL, nu te lasa influentat de gargara lor, sunt niste comunisti vopsiti in portocaliu, culoare conectata la rosu, mai nou si violet !!!

Răspuns la: Basescu
Adăugat de : ION, 7 iulie 2012
Multe vorbe 2 bani nu fac asa ca hai la vot sa il sustinem pe Basescu si poate scapam pentru totdeauna de COMUNISTI
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5587 secunde