Băsescu le-a cerut ambasadorilor să prezinte statelor NATO obiectivele României pentru noul summit

296

Președintele Traian Băsescu le-a solicitat, ieri, ambasadorilor români să înceapă să facă deja cunoscute obiectivele României pentru noul summit NATO de la Chicago, din 2012, precizând aici adoptarea noului concept de apărare și descurajare și implementarea scutului antirachetă.
"Mi se pare extrem de important să vă atenționez de pe acum asupra obiectivelor noastre legate de summit-ul NATO de la Chicago de anul viitor. Toată diplomația din statele membre NATO trebuie să înceapă demersurile pentru ca acest summit să se finalizeze din punctul nostru de vedere cu adoptarea noului concept de descurajare și apărare și un al doilea obiectiv realizarea de progrese în implementarea și realizarea sistemului antirachetă NATO", le-a transmis președintele diplomaților.
Șeful statului a spus că summit-ul de la Chicago va putea fi considerat reușit din punctul de vedere al României doar dacă aceste două obiective sunt atinse și i-a atenționat pe diplomați să înceapă demersurile pentru a face cunoscută poziția României pentru a găsi din timp aliați.
Pe de altă parte, în ceea ce priveș-te relația cu SUA, Traian Băsescu a spus că parteneriatul "funcționează în parametri normali", care satisfac și partea română și, speră el, și partea americană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3357 secunde