Băsescu: Președintele Ianukovici și-a ținut cuvântul în privința drepturilor românilor din Ucraina

102
Băsescu: Președintele Ianukovici și-a ținut cuvântul în privința drepturilor românilor din Ucraina - traianbasescu2043431001353080037-1375528882.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a declarat azi, la Sulina, că îi este recunoscător președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, pentru că nu a obstrucționat dreptul etnicilor români din țara vecină să învețe în limba maternă.




"Indiferent de opțiunile politice pe care le aveți în Ucraina, vreau să știți că din punctul meu de vedere, președintele Ianukovici a fost un președinte care și-a ținut cuvântul în ceea ce privește neobstrucționarea dreptului românilor de a învăța în limba română", a afirmat Băsescu, discutând cu o profesoară venită din Ucraina la tabăra de la Sulina, pentru tinerii români din afara granițelor țării.


Băsescu a adus aminte că înainte de venirea la putere a președintelui Ianukovici au fost probleme cu celelalte conduceri de la Kiev în respectarea acestui drept.


"Este un lucru pe care îl apreciez foarte mult pentru că ne-am chinuit mulți ani cu alte conduceri ale Ucrainei și erau numai vorbe. Spuneau da și nu ne dădeau voie să trimitem o carte în limba română să treacă frontier Ucrainei. Pentru acest lucru, indiferent care sunt problemele pe care le are domnul președinte Ianukovici, vreau să știți că îi sunt recunoscător", a mai spus Băsescu, citează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4335 secunde