Băsescu recomandă Guvernului reducerea cu 20% a numărului angajaților din aparatul de stat

1450
Guvernul trebuie să reducă cu 20% numărul angajaților din administrația de stat, a declarat ieri președintele Traian Băsescu, argumentând că soluția pentru reducerea cheltuielilor nu este diminuarea veniturilor salariale, deoarece tăierea sporurilor poate fi contestată în justiție.
"Toate paliativele astea - îi menținem pe toți, mai reducem un spor sau altul - sunt povești. Aici Guvernul trebuie să se comporte cu toată seriozitatea și să reducă masiv aparatul de stat. (...) Pot înțelege interesul partidelor de a fi reprezentate în administrație, conform rezultatului alegerilor, asta nu este de neînțeles. (...) Ce nu înțeleg este tergiversarea diminuării aparatului de stat excesiv, adică trimiterea în șomaj a unui mare număr de funcționari publici și contractuali", a declarat Băsescu la Radio România Actualități.
Președintele a spus că funcționarii "încarcă inutil" statul de plată.
El s-a arătat convins că Executivul va fi nevoit să reducă numărul bugetarilor din administrație, însă problema este dacă o va face în timp util sau prea târziu, după ce "acest aparat bugetofag" va consuma toate resursele. Băsescu a explicat că sporurile pe care le primesc funcționarii sunt prevăzute în legi și pot fi revendicate de aceștia în instanță, prin urmare unica soluție este reducerea aparatului de stat.
"Nu diminuarea salariilor este soluția, ci lasă omul relativ bine plătit, dar redu cheltuielile aducând aparatul de stat la o dimensiune normală, noi avem o dimensiune în exces a aparatului de stat", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.088 secunde