Traian Băsescu critică serviciile de pe litoralul românesc, dar preferă tot vacanțe în Mamaia

1870
Traian Băsescu critică serviciile de pe litoralul românesc, dar preferă tot vacanțe în Mamaia - 1a2556609a024ce314f6c2c4afd261bc.jpg
Președintele Traian Băsescu este nemulțumit de calitatea serviciilor de pe litoralul românesc. Prezent ieri la Neptun, la ședința Consiliului Consultativ al Turismului, Traian Băsescu a subliniat că în România nu există un raport corect între calitate și preț și că, de multe ori, angajații din turism sunt slab pregătiți. Totuși, președintele a afirmat că vacanțele și le-ar petrece tot la Mamaia, "pentru că există multe distracții în afara plajei".
"Trebuie să existe o colaborare între operatorii din turism și administrație. Pentru guvern nu este greu să dea o lege prin care TVA-ul plătit de hotelieri este mai mic de mâine. Important este ca și firmele din turism să reducă prețurile. Dacă ei acceptă facilitățile care li se oferă, dar țin de preț, nu rezolvăm nimic. Pasul trebuie făcut de toți, în același timp", a spus Traian Băsescu.
Președintele a reamintit că turismul și industria alimentară pot duce la o dezvoltare economică puternică, întrucât numărul mare de servicii conexe înseamnă la fel de multe locuri de muncă.
"Turismul este o soluție de viitor. Trebuie să punem accentul pe ce avem. Orice alte segmente ale economiei care funcționează cu materii prime din străinătate vor fi delocalizate, mai devreme sau mai târziu", a explicat președintele, care a mai amintit și de lipsa unei infra-structuri bune, care să ajute turismul.

Legea turismului va fi gata în toamnă
Ieri, organizațiile patronale din turism și oficialii ministerului de resort, în frunte cu Elena Udrea, au căzut de acord asupra înființării Organizației Române a Turismului, care va avea drept scop promovarea țării noastre ca destinație turistică.
Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat că astfel se va reuși "scoaterea din mâna ministerului a atribuției de promovare a României", lucru cu care și Traian Băsescu și Elena Udrea au fost de acord.
Operatorii din turism au venit și cu mai multe propuneri privind Legea Turismului, care vor fi rezolvate în această săptămână, proiectul de act normativ urmând să fie definitivat în următoarea ședință a Consiliului Consultativ al Turismului, care va avea loc pe 20 august. Proiectul va ajunge în parlament în toamnă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2236 secunde