Băsescu se întâlnește, pentru a doua oară, cu delegația comună a FMI, CE și BM

62
1
Băsescu se întâlnește, pentru a doua oară, cu delegația comună a FMI, CE și BM - basescu-1391344331.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu primește astăzi, de la ora 18,00, la Palatul Cotroceni, delegația comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale, informează Administrația Prezidențială. Traian Băsescu a mai avut o întâlnire cu delegația FMI, CE și BM pe 23 ianuarie, prilej cu care șeful statului a reiterat faptul că nu susține introducerea accizei la carburanți, menționând că nu va bloca deciziile pe care aceste instituții le iau cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei. 


"Desigur, din cauza ineficienței colectării, noile taxe au fost introduse, nu condamn lărgirea bazei fiscale, sunt un susținător al acesteia, dar exagerările, a pune taxe suplimentare în cazul energiei, în principal, și a carburanților, în special, o consider o mare greșeală, care va afecta și economia, și populația. Desigur, responsabilitățile sunt ale dvs. și ale Guvernului, dar o asemenea taxă nu va fi în mod public susținută de mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluție rezonabilă. Nu blochez deciziile dintre dvs. și Guvern în acest moment, dar să nu-mi cereți să semnez ce negociați", a spus Băsescu, la acea întâlnire. 


O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.


Comentează știrea

Aurelia Ionescu
4 februarie 2014
Basescu si nu numai...

Iată portretizarea pe care Ștefan Nicolau, fost director general al Televiziunii Române, i-a făcut-o președintelui: "Traian Băsescu nu a fost niciodată un personaj dedublat, nu a fost dr. Jekyll si mr. Hyde ai politicii românești. A fost, simplu, farsorul cel mai seducător, pentru că întruchipează deopotrivă mitocănia și șmecheria periferiei. Te minte cu nerușinare, furandu-te între timp la buzunar, fără să i se miște vreun mușchi pe față. Devine expresiv ca un cioclu doar cînd anunță o nouă tragedie pentru români sau cînd, asemenea unui clovn hîd, îl apucă hăhăitul spasmodic la auzul propriei glume grosolane. După ce ai avut de-a face cu el, ești mai sărac și mai umilit. Cum periferia domină numeric centrul, plus trădarea intelectualilor care au validat mișelește «un pseudo-Cezar care de fapt e însuși Mamona», s-a creat premisa recunoașterii populare într-o democrație de tip «Vacanța Mare». La suprafață – manelistul politic Traian Băsescu, cu șpriț și dansuri din buric, dedesubt – bani mulți și putere amețitoare". "Fiind un rău viguros, Traian Băsescu a fost revelatorul trădărilor, meschinăriilor și neputințelor românești. Răscolind murdăria din subsolurile societății, a favorizat aducerea la suprafață a mizeriilor și a făcut purulente bubele ascunse. Pare a fi și singurul beneficiu care va rămîne după el. Președintele-jucător a fost și rămîne doar un președinte-impostor, pus pe harță și jaf și care, din joacă, a falimentat o țară, a flămînzit un popor. A jucat destinul țării la ruleta istoriei personale, mizînd totul pe blond. Crimele sale sînt cu premeditare, chiar dacă lasă să se înțeleagă că știe ce spune, dar habar n-are ce face. Disipează vinovăția democratizînd eroarea și proasta guvernare, cu scopul de a arunca propria culpă în cîrca unei conduceri colective reprezentate de Guvern și de Parlament, la modul general, de clasa politică manipulată de moguli.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7448 secunde