Băsescu și Berlusconi au vorbit despre eliminarea treptată a restricțiilor pentru lucrătorii români

367
Băsescu și Berlusconi au vorbit despre eliminarea treptată a restricțiilor pentru lucrătorii români - 93e255c57e555445f53ea8f0f100fb67.jpg
Președintele Traian Băsescu l-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe premierul italian Silvio Berlusconi, care a dat asigurări că vor fi căutate modalități de eliminare treptată a restricțiilor pentru lucrătorii români din Italia.
"În cadrul convorbirilor oficiale, președintele Traian Băsescu a subliniat satisfacția părții române pentru dinamismul schimburilor bilaterale, apreciind că parteneriatul strategic consolidat între România și Italia este o expresie a relațiilor de excelență dintre cele două țări. Șeful statului român a exprimat, totodată, susținerea pentru creșterea investițiilor italiene în România, în sectoare precum energia, infrastructura și agricultura. Premierul italian a subliniat rolul benefic al comunității românești din Italia și al comunității de afaceri italiene din România la asigurarea creșterii economice a celor două state, inclusiv în momentele dificile ale crizei economice", se arată într-un comunicat de presă remis redacției "Cuget Liber".
Potrivit documentului, în cadrul discuțiilor axate pe tematica europeană, prim-ministrul italian a exprimat apreciere față de îndeplinirea, de către România, a criteriilor de aderare la Schengen și a reiterat susținerea fermă pentru aderarea României în cursul anului 2011.
De asemenea, premierul Silvio Berlusconi a dat asigurări că vor fi căutate modalități de eliminare treptată a restricțiilor pentru lucrătorii români pe piața forței de muncă italiană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6792 secunde