"Cuget Liber" îți spune cine câștigă alegerile locale

BĂTĂLIA pentru Năvodari

3453
19
BĂTĂLIA pentru Năvodari - nicolaematei16-1338306333.jpg
Lupta pentru Primăria Năvodari nu se anunță una cu mari surprize, actualul primar fiind cotat cu șanse maxime pentru a-și păstra fotoliul. Potrivit unui sondaj de opinie realizat la comanda "Cuget Liber", pesedistul Nicolae Matei ar câștiga într-un mod zdrobitor alegerile din 10 iunie, în timp ce PSD ar obține o majoritate confortabilă în viitorul consiliu local. Nici la Consiliul Județean Constanța lucrurile nu stau cu mult diferit, majoritatea năvodărenilor fiind votanți ai social-democraților.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de COMPAS - Centrul pentru Studiul Opiniei Publice și Marketing, la comanda "Cuget Liber", la nivelul orașului Năvodari privind opțiunile electorale ale cetățenilor cu drept de vot, actualul primar Nicolae Matei ar câștiga detașat alegerile. La întrebarea cu cine veți vota pentru funcția de primar, 89,2% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot au răspuns Nicolae Matei (PSD). Următorii clasați sunt Iurin Pancencu (PNL) cu 5,1%, Tudorel Calapod (PDL) - 4,1%, Constantin Ionescu (PP-DD) - 1,1% și Ștefan Gălbău (PC) - 0,5%.

În ceea ce privește Consiliul Local Năvodari, PSD este opțiunea a 66,2% dintre subiecții intervievați, reprezentând 82,6% din opțiunile de vot exprimate. PNL și PDL au înregistrat câte 7,2%, respectiv 6,1% din opțiunile de vot exprimate, în timp ce PP-DD a adunat 2,2% din opțiuni, Laurențiu Bădescu (candidat independent) – 1,6%, iar PC doar 0,3%. De asemenea, 19,8% dintre cei intervievați au declarat că nu ar vota sau sunt nehotărâți.

USL, fruntaș la Consiliul Județean

Dacă la Primărie și Consiliul Local PSD, PNL și PC merg separat, la Consiliul Județean cele trei partide și-au dat mâna, susținând un singur candidat și o singură listă de consilieri sub sigla USL. Acest lucru se regă-sește și în opțiunile de vot ale năvodărenilor.

Astfel, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, 87,4% dintre cei care au exprimat o opțiune au declarat că l-ar vota pe Nicușor Constantinescu (USL). Acesta ar fi urmat în opțiunea electorală a năvodărenilor de Florin Gheorghe (PDL) 4,1%, Marian Vasiliev (PP-DD) - 3,5%, Radu Comănici (PRM) - 2,4%, Harry Michelle Boiagian (UNPR) - 0,9%, Oleg Danovski (PUER) - 0,8%, Dumitru Bădrăgan (PER) - 0,4%, Valeriu Băncescu (PP) - 0,4%, Tudorel Chesoi (PNȚCD) - 0,2%.

Lucrurile nu stau cu mult diferite nici la intențiile de vot pentru Consiliul Județean, unde, potrivit sondajului, USL ar aduna 87,6% din voturi. Pe locul doi s-ar clasa PDL cu 6,1%, urmat de PP-DD cu 3%, PRM - 1,6%, UNPR - 0,8%, PER - 0,3%, PSR - 0,3%, APR - 0,3%.

Așadar, cel mai probabil, viitorul primar al orașului Năvodari va fi tot Nicolae Matei, care va avea la dispoziție o largă majoritate în consiliul local.

Precizăm că sondajul a fost realizat de COMPAS - Centrul pentru Studiul Opiniei Publice și Marketing, la comanda "Cuget Liber", în perioada 19-24 mai 2012, la nivelul orașului Năvodari, pe un eșantion de 500 de subiecți. Sondajul a fost realizat față în față, prin chestionar standardizat cu întrebări închise, la domiciliul subiecților, având o marjă de eroare de plus minus 4,4% la un nivel de încredere de 95%.

În zilele următoare vom prezenta sondaje de opinie similare realizate în principalele localități ale județului. 

Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
navodarean
30 mai 2012
NICI CHIAR ASA

Nu ese dracul chiar atat de negru.....

M.C.
30 mai 2012
Ptr. toti locuitorii orasului Navodari si ai judetului Constanta

Toata mizeria cumplita de care ati vut parte saptamina trecuta a fost pusa la cale de neonazistii Constantinescu si Mazare deoarece vor sa va determine sa va schimbati primarul; asta e adevarul. Daca nu credeti, deschideti fituica ilegala Telegraf si o sa vedeti ca pe fiecare pagina ii fac reclama lui Pancencu Iurin. Constantinescu si Mazare folosesc R.A.J.A. nu numai ca sa va jupoaie de vii cu pretul CRIMINAL al apei (pretul facturii de apa e de peste patru ori mai mare decit ar trebui sa fie ! ), folosesc R.A.J.A. si ptr. a crea astfel de DIVERSIUNI care, pe buna dreptate reprezinta GENOCID. Am avut ocazia sa vad pe viu in acele zile modul in care Felix Stroe, cu o perversitate rar intilnita, a tergiversat incontinuu desfasurarea lucrarilor. Sper ca cele doua zdrente neonaziste, Constantinescu si Mazare sa piarda alegerile si sper ca leprele Felix Stroe si Dorina Ilea sa ajunga la Poarta Alba. Ca om care a indeplinit o anumita functie in PSD afirm ca este cu neputinta sa lucrezi cu neonazistii Mazare si Constantinescu; ei sunt pe punctul de a distruge PSD Constanta. Pierderea alegerilor de catre cele doua zdrente neonaziste va aduce oameni competenti la functiile de conducere R.A.J.A.

Paul
30 mai 2012
sondaj de opinie

Matei chiar a facut treaba buna in Navodari !

rodica raichici
30 mai 2012
mamaia sat

NU PT MATEI !

....
30 mai 2012
USL 87% , PDL 4%.....ce mai spune acum rahatul emil bok???

acum câteva luni rahatul bok spunea că usl se va desființa. Iată că de fapt pdl a ajuns deja istorie...

unu
30 mai 2012
tabara navodari

daca l votati pe matei,atunci va meritati soarta dragi navodareni...voi nu vedeti ca sunteti calcati in picioare?

simpatie
30 mai 2012
da ptr MATEI

NU AM REGRETAT NICIODATA CA MATEI ESTE PRIMAR IN NAVODARI , FACE TREABA SI MERITA REALES.. .CA UNI SPUN CA NE MINTE SI CA FURA ..PAI SA FIM SERIOSI TOTI FURA ,MACAR ASTA FACE CEVA SI PENTRU ORASUL NOSTRU.

Răspuns la: tabara navodari
Adăugat de : unu, 30 mai 2012
daca l votati pe matei,atunci va meritati soarta dragi navodareni...voi nu vedeti ca sunteti calcati in picioare?
Ion
30 mai 2012
Consilieri Judeteni

Ar trebui sa schimbam acesti hoti care ne conduc judetul si sa mai alegem si altceva. PNTCD este un partid curat care cu siguranta va reusi sa dea un plus economiei si imaginii constantei deoarece este un partid cu traditie. Eu spun ca merita sa li se dea o sansa sa ne demonstreze daca sunt competenti sau nu.

eu
30 mai 2012
vota-ti gigi chiru

gigi chiru e cel mai bun ca primar la navodari

Fonduri UE
30 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6815 secunde