BEC a decis! Alegerile locale de la Costinești NU vor fi anulate. Câștigător este Gheorghe Mechenici!

1551

Articole de la același autor

UPDATE / Biroul Electoral Central a decis, sâmbătă, că alegerile locale din Costinești nu vor fi anulate. În concluzie, liberalul Gheorghe Mechenici a câștigat alegerile pentru Primăria Costinești.


Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, Vlad Jipa, a spus duminică, referitor la hotărârea BEC, că poate fi atacată în instanţă.

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr. 29 Costineşti a stabilit, vineri seară, că este necesară anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie, din localitatea Costineşti. Hotărârea a fost comunicată Biroului Electoral Central (BEC) şi Biroului Electoral Judeţean nr.14 Constanţa, împreună cu documente justificative, pentru a se lua decizia finală privind anularea sau nu a scrutinului electoral de la Costineşti.

În adresa înaintată către BEC au fost menţionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul că două persoane, dintre care una este un cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

După ce la Costineşti s-au numărat de mai multe ori voturile, a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, Gheorghe Mechenici, pe locul secund fiind candidatul PSD, Dorin Jeanu, la o diferenţă de un singur vot.

"Având în vedere aceste aspecte, coroborat cu faptul că la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, la o diferenţă de doar un vot, şi luând în considerare că nu există posibilitatea să se stabilească, dincolo de orice îndoială rezonabilă, cu cine a votat persoana care nu a respectat acest drept, fiind evident că votul acesteia putea fi hotărâtor, apreciem că se impune anularea alegerilor şi reluarea scrutinului electoral la nivelul Circumscripţiei Electorale nr. 29 Costineşti", se arăta în adresa transmisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC.





Știrea inițială


Reprezentanții Biroului Electoral de Circumscripție Locală Costinești au propus anularea alegerilor din localitate. Aceștia au transmis o adresă în acest sens către Biroul Electoral Central, o decizie fiind comunicată sâmbătă.

Teoretic, astăzi vom afla dacă se anulează sau nu alegerile.

Reamintim că voturile au fost numărate de mai multe ori la Costinești, pe parcursul mai multor zile.

Citește și Situație incertă la Costinești. Cine a câștigat Primăria? Gheorghe Mechenici sau Dorin Jeanu?

Citește Doi cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul, la Costinești








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0934 secunde