Bomba anului: dispare RATC! Cum vor circula constănțenii

6819
15
Bomba anului: dispare RATC! Cum vor circula constănțenii - sedintaconsiliullocal1-1481564583.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local al municipiului Constanța s-a reunit, ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare. Pe ordinea de zi, s-au aflat doar două proiecte ce au vizat aprobarea rectificării bugetului municipal pe anul 2016 și aprobarea contractării și garantării unei finanțări rambursabile externe în valoare de până la 100.000.000 lei.

La primul proiect, a fost vorba despre sumele primite de la Guvern pentru majorările de salarii ale profesorilor din municipiul Constanța, precum și alocarea de fonduri pentru renovarea unor instituții școlare.

"În data de 9 decembrie, Guvernul s-a gândit că ar trebui să dea salarii și profesorilor. Și ne-a comunicat printr-o adresă sumele de bani necesare salariilor profesorilor din județul Constanța. Rectificarea vorbește despre salariile profesorilor și s-a alocat o sumă substanțială pentru cheltuieli materiale și investiții pentru școlile constănțene. Vorbim despre o sumă de 1.700.000 de lei", a declarat primarul Decebal Făgădău.

v v v

Cel de-al doilea proiect a vizat aprobarea contractării și garantării unei finanțări rambursabile externe în valoare de până la 100.000.000 de lei, suma fiind necesară mode-nizării transportului în comun.

"BERD, prin politica de finanțare, finanțează doar autobuze. Astăzi le-am propus consilierilor să înlocuim practic hotărârea anterioară cu o hotărâre prin care angajăm bugetul municipal în vederea contractării unei finanțări externe rambursabile de până la 100.000.000 de lei, deci mai puțin decât fusese suma anterioară, pe o durată de 12 ani. Practic, doi ani de grație și 10 ani de rambursare", a explicat primarul Decebal Fagadău.

În plus, el a mai adăugat că anul 2018 va aduce schimbări în ceea ce privește RATC-ul.

"În 2017, Constanța va avea deja autobuze noi. În anul 2018, noi trebuie să avem pregătite două componente: o flotă și un vehicul instituțional, o societate care să utilizeze această flotă. Dacă nu avem noi, municipalitatea, un vehicul propriu, va trebui să organizăm o licitație. Acest lucru spune directiva europeană. Începând cu anul 2018, este obligatoriu să avem un contract de prestări servicii de transport semnat cu un operator de transport. Cu alte cuvinte, putem avea tarife diferențiate în funcție de traseu sau vom avea tarife unitare indiferent de traseu", a mai adăugat Făgădău.

Întrebat dacă va dispărea RATC, primarul a spus că, din punctul său de vedere, în România nu crede că va mai exista în domeniul transportului nicio regie începând cu anul 2018.

"Se va naște fie prin transformarea Regiei, fie prin înființarea unei societăți de sine stătătoare cu mutarea activității regiei către această societate, va rezulta în urma unei analize făcute de juriști. Provocarea cea mai mare este ca autobuzele să fie operate de un operator într-un cadru previzibil plin de garanții către bancă, dar și garanții către cel transportat. Este pentru prima oară când se schimbă paradigma. Trebuie să ne uităm la persoana pe care o transportăm. Maxi-taxiurile pot face transport complementar fără probleme cât nu se suprapun pe rutele viitorului operator", a mai explicat șeful administrației publice locale.

v v v

Așadar, în urma aprobării proiectului de ieri, parcul auto al RATC Constanța va fi reînnoit cu ajutorul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiți pentru schimbarea parcului auto al RATC, dar și pentru schimbarea sistemului de eliberare a biletelor. Concret, vor fi achiziționate autobuze noi cu motoare Euro 6 și va fi pus la punct un sistem de e-ticketing. Cu alte cuvinte, în timp, biletele din hârtie vor fi înlocuite cu bilete electronice, care ar putea fi cumpărate chiar și prin internet. Mai mult, în acest fel, va fi cenzurat accesul celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
jj
13 decembrie 2016
j

Sa speram ca nu tot troace maz poluante. Lumea civilizata circula electric si CNG. La cat rahat mananca politicienii, vom avea biogaz CNG gratis.

Mos Ion
13 decembrie 2016
Nimic deosebit, aceeasi Marie cu alta palarie !

Regia va fi patronata de catre primarie , asa cum e si normal !

Miruna
13 decembrie 2016
transport urban

articol este scris de un extraterestru !

cioby
13 decembrie 2016
ratc

Vom avea autobuze Mercedes-Benz electrice de ultimă generație! Pentru început,20 după care ceva mai multe!

Maxi hotia si frauda maxi taxi nu va disparea!
13 decembrie 2016
Maxi HOTIE

Primarul nu face nimic pt ca afacerea mAxi taxi sa fie stopata.Nu se poate concura cu aceste hiene mafiote.Cat timp merg cu un leu si pe taseele si utilizeaza statiile ratc nu se poate concura cu ele falimentul Ratc fiind garantat!!!.De ce nu se acceseaza fondurile UE care sant neranbursabile? Si ne tot imprumutam la bancii!!!

Maxi hotia si frauda maxi taxi nu va disparea!
13 decembrie 2016
Maxi HOTIE

Primarul nu face nimic pt ca afacerea mAxi taxi sa fie stopata.Nu se poate concura cu aceste hiene mafiote.Cat timp merg cu un leu si pe taseele si utilizeaza statiile ratc nu se poate concura cu ele falimentul Ratc fiind garantat!!!.De ce nu se acceseaza fondurile UE care sant neranbursabile? Si ne tot imprumutam la bancii!!!

in acelasi timp in care
13 decembrie 2016
mazare a achizitionat maz-urile

la bucuresti s-au luat mercedes citaro. Dupa 10 ani, mazurile sunt ultimele cazaturi, in timp ce mercedesurile turcesti se tin inca foarte bine.

Aprodul Purice
13 decembrie 2016
Sechelarizarea Constantei

Cine il mai tine minte pe Dumitru Sechelariu amicul de partid si de golaneli al lui Mazare?(A nu se confunda cu Sergiu Sechelariu, amicul recidivistului Bombonel). E , derbedeul asta de Sechelariu( sa-i fie tarana precum betonul armat!), cand a ajuns primar a facut niste magarii cu transportul public din Bacau.Mama infractorului, Agripina Sechelariu ajunsese administrator si actionar principal la nou societate infiintata: SC Transport Public SA. Ce calificare avea Agripina Sechelariu?Femeie de serviciu, fusese femeie de serviciu in cadrul societatii de transport public pana la întronarea fiului sau ca primar al Bacaului. Deci cum va fi in 2018: 1.O noua societate iar managerul va fi numit politic( acelasi sistem de kkt si neperformant).2.O noua societate,dar cu management privat ales dintre firmele de casa ale primarului , 3. O noua societate ,in care administrator si actionar majoritar va fi mama,sora ,sotia , fata , nepoata primarului. Stimati constanteni va las sa va documentati si sa alegeti " varianta castigatoare" PS.Varianta unei noi societati cu management privat ,performant si ales in mod transparent - cade ,ptr ca traim in Constanta, Romania.

Privat-a
13 decembrie 2016
sigur ca da

administrata de privati precum boroianu gepeto sau dobre si fiii.

mos peleuz
13 decembrie 2016
dezastru

Se va circula cu bicicletele pe care le baga primaria cu abonament .

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde