Potrivit liberalilor și pedeliștilor,

Bugetul de venituri al Mangaliei a fost supraestimat de primarul Tusac

2599
Comisia Economică, Buget, Învățământ și Sănătate a Consiliului Local Mangalia s-a întrunit, ieri după-amiază, într-o ședință fulger pentru a dezbate proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2010, inițiat de către primarul Mihai Claudiu Tusac.
Consilierii mangalioți au fost convocați, astăzi, într-o ședință ordinară, având pe ordinea de zi aproximativ 20 de proiecte de hotărâre, printre care și cel privind aprobarea bugetului local pentru acest an.
Președintele Comisiei economice, Vasile Olan, a declarat că, la întâlnirea de ieri, a participat și edilul-șef al Mangaliei pentru a le prezenta proiectul de buget. Potrivit lui Olan, aleșii au remarcat faptul că bugetul este supraestimat pe venituri cu aproximativ 30.000.000 de lei și i-au cerut clarificări lui Tusac. "Nu ne-a putut răspunde.
S-a enervat și a plecat din ședință și ne-a trimis câțiva directori să ne explice", a precizat Olan. Cu toate acestea, nici directorii nu au putut spune cu exactitate de ce au estimat o sumă atât de mare pentru veniturile proprii. Vasile Olan a mai declarat că, cel mai probabil, bugetul care va fi supus votului astăzi va fi mai mic cu aproximativ 30.000.000 de lei decât cel avansat de Tusac. În varianta propusă de primar, bugetul local ajungea la 100.000.000 de lei.
Olan a mai precizat că atât liberalii, cât și democrat-liberalii au adus amendamente și ele au fost aprobate.
Potrivit unui comunicat de presă, democrat-liberalii atrag atenția că veniturile estimate sunt "supradimensionate și sunt bazate în principal pe vânzări de bunuri proprietatea municipiului Mangalia - peste 270 de miliarde de lei vechi (în condițiile în care în 2009 au fost încasate 15 miliarde) și nu pe atragerea de finanțări guvernamentale și europene".
Consilierii PD-L propun continuarea proiectelor de infrastructură și modernizare a turismului inițiate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și renunțarea la proiectele nerealizabile, precum Western Parc, ce au fost incluse în lista de investiții de anul acesta și impun "cheltuieli enorme".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3626 secunde