Buletinele de vot și ștampilele vor ajunge, sâmbătă, în secții

3014
Buletinele  de vot și ștampilele vor ajunge, sâmbătă, în secții - buletineledevot-1414764043.jpg

Articole recomandate

Toate materialele necesare procesului de votare au fost distribuite primăriilor, urmând ca sâmbătă acestea să fie predate președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Acesta a spus, în videoconferința care a avut loc vineri, că președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare vor prelua, sâmbătă, ștampilele, buletinele de vot și timbrele autocolante din spațiile puse la dispoziție de primari, iar până la ora 18.00, acestea vor trebui să ajungă la sediile secțiilor de votare, sub pază.

Oprea le-a cerut prefecților să se asigure că fiecare secție de votare este dotată corespunzător, în așa fel încât procesul electoral să se desfășoare în condiții normale.

Vicepremierul a menționat că, potrivit legii, începând de sâmbătă și până la încheierea activității secției de votare, atât măsurile de organizare, cât și cele de ordine publică necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții sunt în atribuția președintelui biroului electoral al secției de votare.

Oprea a precizat că autoritatea acestuia se întinde și în afara locului în care se votează, respectiv în curte și în jurul acestuia, pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 500 de metri. Persoanele care nu respectă dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare în ce privește asigurarea ordinii în sediul în care funcționează secția de votare și în împrejurimi poate fi sancționat cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde