Căminul Cultural din Saraiu se modernizează și se va transforma în Casă de Cultură

245
Căminul Cultural din Saraiu se modernizează și se va transforma în Casă de Cultură - caminulculturaldinsaraiu-1437588816.jpg

Articole de la același autor

Primarul Dorinela Irimia așteaptă cu nerăbdare ca reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI) să organizeze licitația pentru desemnarea constructorului ce se va ocupa de unul dintre cele mai frumoase proiecte ale administrației publice locale din Saraiu.


Practic, este vorba despre actualul Cămin Cultural din Saraiu ce urmează să se transforme în Casă de Cultură. 


"Pe 23 aprilie am primit susținere pentru acest proiect tehnic de la Compania Națională de Investiții. Acum așteptăm să aibă loc licitația organizată de CNI pentru desemnarea constructorului", a spus primarul Dorinela Irimia.


Șefa administrației publice din Saraiu a mai adăugat că locația va avea 1.200 de metri pătrați, va fi extinsă, reabilitată și modernizată, urmând să aibă etaj și mansardă. În acest loc, copiii din comună vor putea fi inițiați în arta dansurilor și a cântecelor populare, cu atât mai mult cu cât, la Saraiu, există un ansamblu de dansuri și cântece populare, "Biblioritm" care participă la diverse concursuri.


"Copiii din comuna noastră, din familia Saraiu, vor avea condiții mult mai bune pentru activitățile extrașcolare. Căminul Cultural se va transforma în Casă de Cultură. Din cauza fondurilor insuficiente, până acum imobilul unde se află căminul cultural a fost reabilitat doar pe exterior. În interior, starea sa de funcționare este precară. Interiorul trebuie refăcut în totalitate. În plus, avem nevoie de dotări pentru echipamente de iluminat și de sonorizare. Este unul dintre proiectele la care eu țin tare mult. Îmi pare rău să văd copiii de la "Biblioritm" cum se chinuiesc în diverse spații improvizate pentru repetiții. Acest ansamblu duce mai departe tradițiile strămoșești din Saraiu, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i susține, mai ales că au avut deja rezultate remarcabile", a spus Dorinela Irimia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8708 secunde