"Cantină socială și centru de zi", un proiect de un milion de euro pentru Năvodari

1234
8
Năvodariul va beneficia de o cantină socială și un centru de zi la standarde europene. Investiția, în valoare de 4,76 milioane de lei, va fi realizată în cea mai mare parte din fonduri și de la bugetul de stat, urmând ca Primăria Năvodari să contribuie doar cu o cotă de 2%, adică aproximativ 77.000 lei.
Vineri, a fost organizată conferința de demarare a proiectului, în cadrul căreia au fost prezentate toate aspectele legate de implementarea, utilitatea și impactul acestuia în comunitate. Potrivit organizatorilor, va fi modernizată și extinsă o veche cantină, care în trecut a deservit Liceului "Lazăr Edeleanu". Clădirea se află în prezent într-un avansat stadiu de degradare și este impracticabilă. Cu bani europeni, aceasta va fi modernizată și dotată, urmând să primească o destinație strict socială și educațională. Astfel, aici va funcționa o cantină socială și un centru de zi, urmând ca aici să primească sprijin năvodărenii cu probleme. Peste 200 de persoane provenite din familiile nevoiașe vor primi cel puțin o masă caldă pe zi, 25 de copii vor beneficia de servicii socio-educative (tip after-school), în timp ce 60 de persoane vor beneficia de servicii sociale, în special consultații și tratamente medicale.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității și infrastructurii serviciilor sociale din orașul Năvodari și ridicarea acestor servicii la standarde europene. Pe de altă parte, prin construirea cantinei sociale și a centrului de zi, comunitatea va beneficia pe termen lung, prin creșterea nivelului de educație, reducându-se infracționalitatea și numărul de asistați social. Potrivit proiectanților, lucrările vor începe în cel mult două săptămâni.
La finalul conferinței, primarul Nicolae Matei a declarat că acest proiect este un prilej de a demonstra că la Năvodari nu se discută povești, ci se construiește.
"Acesta este un proiect în implementare la care s-a muncit mai bine de doi ani. Felicit echipa care a făcut ca acesta să devină realizabil. Precizez faptul că este doar unul dintre proiectele care vor aduce peste 60 milioane de euro orașului Năvodari. Acest proiect este un reper al dezvoltării orașului, un model de succes al echipei Matei", a declarat primarul Nicolae Matei.

Comentează știrea

Sida lu` Eba
9 iunie 2012
Mai e Dobiboci

Daca va castiga,inseamna ca manipularile Antenei3,impotriva lu` Matei au fost zadarnice.Pentru ca "pupezele" de la Antena3 au difuzat materialele primite de la "binevoitorii" din Navodari si nu numai-le-au difuzat fara a fi verificate pe surse.

cristian
9 iunie 2012
aloo

cu un milion de E nu se poate face o fabrica sa produca ceva si sa dea locuri de munca acelor saraci care vor merge la cantina

daniel
9 iunie 2012
cantina

felicitari, d le MATEI,sunt mandru ca sunt locuitor al navodariului. tineti o tot asa si o sa iesiti la pensie din postura de primar.

sss
9 iunie 2012
sss

Dute draqu de oltean prost si cretin.Cumperi statuit dar o scoala nu stii sa o termini si m-ai minti ca tu ai ridicat-o.Corpul de scoala este ridicat de Calapod nu de prosti ca tine.Casa de cultura a fost facuta de Calapod,gazele tot de Calapod,asfaltarea,reabilitarea pietei.iluminatul.mansardarea astea sunt proiectele lui Matei pe care tu Matei Spanzuratul minti ca le-ai facut. Doamne ajuta sa pierzi sa sa dispari draqu din Navodari.Bati oameni pe strada ca nu te sustin primar obsedat si nebun. HAI CALAPOD!!!

rodica raichici
9 iunie 2012
mamaia sat str M 17 nr 1

DE MAMAIA SAT ATI AUZIT , DLE PRIMAR ACTUAL !!??

sss
9 iunie 2012
sss

Asta a facut doar in centrul sa fure ochii si atat.E un prost cu P mare de la PROST!!! Votati cu mafioti,golani care vor doar sa fure si prostesc tot orasul.Hua Matei sa iti iei chilotii aia murdari de ciocolata si batista plina de muci si dute unde vezi cu ochii.

Recuperamdatorii
9 iunie 2012
recuperamdatorii

Recuperamdatorii,legal si gratuit.www.recuperamdatorii.ro

sss
9 iunie 2012
sss

scuze Dute draqu de oltean prost si cretin.Cumperi statuit dar o scoala nu stii sa o termini si m-ai minti ca tu ai ridicat-o.Corpul de scoala este ridicat de Calapod nu de prosti ca tine.Casa de cultura a fost facuta de Calapod,gazele tot de Calapod,asfaltarea,reabilitarea pietei.iluminatul.mansardarea astea sunt proiectele lui Calapod pe care tu Matei Spanzuratul minti ca le-ai facut. Doamne ajuta sa pierzi sa sa dispari draqu din Navodari.Bati oameni pe strada ca nu te sustin primar obsedat si nebun. HAI CALAPOD!!!

Răspuns la: sss
Adăugat de : sss, 9 iunie 2012
Dute draqu de oltean prost si cretin.Cumperi statuit dar o scoala nu stii sa o termini si m-ai minti ca tu ai ridicat-o.Corpul de scoala este ridicat...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4014 secunde