CCR discută astăzi contestația partidelor privind modificarea statutului funcționarilor publici

1452
Curtea Constituțională a României va lua în discuție, astăzi, în ședință secretă, sesizarea depusă de parlamentarii PSD și PNL ca urmare a modificării Legii privind statutul funcționarilor publici.
Legea de modificare a Statutului funcționarilor publici a fost adoptată pe 2 martie de Camera Deputaților, cu 172 voturi favorabile, niciun vot "împotrivă" și nicio abținere, Camera Deputaților fiind for decizional.
50 de deputați de la PSD și 52 de la PNL au sesizat pe 4 martie Curtea Constituțională a României, cu privire la constituționalitatea Legii de modificare a statutului funcționarilor, adoptată de Camera Deputaților, un demers similar fiind inițiat și de senatorii celor două partide, potrivit declarațiilor deputatului PSD Florin Iordache.
De asemenea, senatorul PSD Dan Șova a precizat, într-o conferință de presă, că 34 de senatori ai grupului PSD-PC din Senat au sesizat la rândul lor Curtea, în legătură cu același act normativ.
Guvernul a aprobat la începutul lunii februarie un proiect de Lege privind serviciile deconcentrate, pentru a pune în acord prevederile a două OUG, cu același obiect, declarate neconstituționale de CCR anul trecut.
Potrivit proiectului de lege, șefii serviciilor deconcentrate revin la statutul de funcționari publici și pot ocupa în continuare funcțiile, temporar, în baza unui aviz al ANFP, dacă au cinci ani vechime în administrație și studii de specialitate, urmând ca, după șase luni, să dea concurs pentru ocuparea definitivă a postului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6274 secunde